Akinek a Kockásfülű nyúl jut eszébe a nyusziról, annak valószínűleg nem a nyúl húsából készült ételek a kedvencei, de sokan vannak, akik nem mondanak nemet egy ízletes nyúlpaprikásnak. 

Mit készítsünk a nyúlhúsból?

A frissen megjelent októberi Vidék íze magazinban nekik is kedvezünk, hiszen számos, nyúlból készült étel receptjét megtalálhatják a lapban. Íme néhány:

  • Fehérboros nyúlpaprikás
  • Nyúlcomb vörösboros mártásban

Ha nem okoz gondot a darabolás, akkor bátran vásárolhatunk egész nyulat. Ez árban is gazdaságosabb, és több ételt is készíthetünk belőle. A bordákból és lábszárakból ízletes pörkölt, valamint raguk készíthető. Érdemes jó sok paprikás szaftot készíteni, magyarul legyen hígabb a ragu, mert a csontokban lévő ízektől, lesz igazán finom a fogás. A combot, valamint a lapockát vadasnak, vagy sültnek készítsük el, de egytálételeknek, raguknak is kiválóak. A gerincfilé az ínyencek eledele, s egyben az egyik legborsosabb ára is ennek van. Amikor készítjük, ügyeljünk a fűszerezésre! Az omlós nyúlhúsnak jól áll a babér, a bazsalikom, a kakukkfű, a lestyán, a majoránna, a rozmaring, valamint a zsálya.

A házinyúl húsa fehérjében gazdag, zsírban szegény, kifejezetten sovány hús, nagyon alacsony a koleszterin tartalma, bizonyos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

[eadvert]

Nyúllapocka káposztás tésztával

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

Nyúlgerinc lencsével és sütőtökkel

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.