Magazin

A folyamatos pazarlásra és fogyasztásra berendezett világunk meglehetős távol került az egykorvolt paraszti gazdaságok takarékos, saját maguk számára minden szükséges élelmet előállító működésétől. Egy tanyasi vagy falusi portán régen mindent megtermeltek és mindent feldolgoztak, szemétbe semmi nem került. Még a sparhelt hamujának is akadt helye. Megjegyzem: a ma környezetvédői éppen 25 féle módon ajánlják felhasználni a hamut; ezt az öreg parasztemberek mindenféle tudomány nélkül, maguktól is tudták.
Eléggé gyerekbarát felsorolás, ugye? És örök kedvencek maradnak, hiszen felnőttként is nagyon lehet szeretni azt a tésztafajtát, amelyből ezek készülnek.
Röfi
Legyen malacunk! Szilveszterkor jobb, ha nem eszünk szárnyast, mert elrepül a szerencsének. Együnk hát malacot! (Az ételek nevére kattintva eljut a receptekhez.)
Nincs karácsony kacsa nélkül
A szárnyasok közül a kacsa a legnépszerűbb karácsonykor. Készíthetünk kacsasültet egészben, a melléből, vagy a combjából. Nézzük a Vidék íze legnépszerűbb receptjeit! (A sültek nevére kattintva eljut a recepthez!)
A leves legalább annyira az ünnepekre része, mint a guba, vagy a káposzta. Készülhet fácánból, halból, sertésből, de vadból is. Elhoztuk a kedvenc ünnepi leveseket! Az ételek nevére kattintva eljut a receptekhez!
Halas receptek
Karácsonykor nemcsak a töltött káposzta, de a halból készült ételek is nélkülözhetetlenek. A legtöbben pontyot használnak ilyenkor, így erre hoztunk most ötleteket. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez.)

Ezek is érdekelhetnek