Június 31-én bejelentették a 2019-es Magyarország tortáját, de kiderült az is, hogy melyik lett a Szent István-napi kenyér, ahogyan cukormentes torta sem titok többé!
Nehéz lebeszélni a gyerekeket a vásárok, búcsúk, szabadtéri rendezvények egyik állandó finomságáról: a vattacukorról. Ezekben a különleges verziókban, már fagyi, cukorka, és palacsinta és kerülhet bele.
Túrós tészta, körözött, Túró Rudi, vagy éppen a túrós rétes. Ha egyszer megkóstoljuk ezeket a finomságokat, nehéz elképzelni, hogy ne együnk belőlük többet.
Nem minden gomba néz ki gombának: e sajátos világban a legváltozatosabb színű és formájú élőlényekkel találkozhatunk. E havi sztárunk sem szokványos megjelenésű – furcsa külleme azonban kiváló ízeket rejteget.
A kézműves cukrászat újraélesztéséért fáradozik a nyíregyházi Görömbei Cukrászda. A külhoni desszertek divatja ellenére a tájjellegű sütemények megőrzésére törekszenek. A szabolcsi alma, a milotai dió és a szatmári szilvalekvár idézi e táj sajátos ízeit.
Hatalmas bőrfotel, szivarfüst, esetleg egy kandalló. Sokunknak ez jut eszébe a brandy-ről, melyről még ma is azt gondoljuk, hogy többnyire az idősebb urak itala. Igaz volna? Vagy ma már újra divatos a brandy?
Emlékeznek még a 80-as évek balatoni ízvilágára? A csalamádés, nagyon is házias hamburgerekre? Nemcsak, hogy újra kapható, de elkészíthető otthon is ennek a receptnek a segítségével!