Magazin

Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
Mi legyen a vacsora?
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal! (Az étel nevére kattintva eljutsz a recepthez.)
A birsalmát nyersen nemigen fogyasztjuk, és ráadásul már hideg tisztaszobánk sincs, ahol sokáig elállna (és közben illatosítana). Tehát általában érdemes rögtön befőzni. A legegyszerűbb és leggyorsabb elrakási módja, ha befőttet készítünk belőle. A vasárnapi pecsenyék ünnepi kísérője lehet.
Délutáni traccsparti a lányokkal? Szülinap vagy névnap? Menő dolog saját sütésű édességgel betoppanni, de mindig van valaki, aki nem ehet mindenből. Minden probléma megoldható. Mutatunk három nagyon finom süteményt, egy gluténmenteset, egy vegánt (tehát tej- és tojásmenteset), valamint egy cukormenteset. Nem csak diétázóknak.
Általában olyan alapanyagokat részesítünk előnyben, amelyek megteremnek a közeli környezetünkben, ilyenkor, ősszel káposztát, sütőtököt, burgonyát, céklát, stb. De néha azért csak megkívánjuk a krémes avokádót. A nagy élelmiszerüzletekben többféle is kapható, nehéz megállapítani, hogy kőkemény-e vagy már megérett a fogyasztásra.
Az idén a birs is hamarabb érik, mint máskor. Ez az a gyümölcs, amit nagyon-nagyon ritkán eszünk nyersen, hiszen még a legérettebb gyümölcsnek is több hónap kell, hogy ehetőre puhuljon (de még akkor sem lesz pépes). Viszont ezerféleképpen tudjuk használni, a levesektől a desszertekig, sokféle sós és édes ételben remekül szerepel.
A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.
Mind a kettő tejtermék, nagyon is hasonlítanak egymásra, mégis mi a különbség? Miért ír az egyik recept túrót, a másik ricottát? Fel lehet-e cserélni? Túrós kisokos következik.
Ha mértékkel fogyasztjuk, a sör is szinte orvosság. Az alkohol persze nem vitamin vagy orvosság de a sörnek sok jó hatása is van. Sütés-főzésnél is szeretjük használni, pikáns ízt kölcsönöz a vele készült fogásoknak.

Ezek is érdekelhetnek