Magazin
A grillezés amerikai dolognak tűnik, hiszen megannyi filmben és sorozatban láthatjuk, ahogy a férfiak a kertben sütögetnek, miközben a család és a barátok is összegyűlnek a kerti parti során. A grillezés az egyik legősibb módja az ételek elkészítésének és talán az egyik legegészségesebb is. Nem szabad azonban összekeverni a nyílt láng fölött történő sütögetéssel, a grillben ugyanis nincs láng, hanem az izzó faszénparázs hőjét használjuk fel arra, hogy a húsok, zöldségek és halak tökéletesre készüljenek.
A nyár a strandolás és a lazulás és persze a friss, ropogós zöldségek időszaka is. Ilyenkor tényleg minden adott, hogy színes, ízletes és tápláló fogásokat készítsünk otthon, legalábbis elviekben. A gyakorlat viszont sokszor mást mutat, hiszen rohanunk, elviselhetetlen a hőség, vagy csak egyszerűen minden máshoz van kedvünk, csak főzni ne kelljen. Ilyenkor jól jön egy kis külső segítség.
Mi az, amit szinte minden balatoni büfében lehet kapni? Hát a sült hekk. Ezt a halat garantáltan nem a tóban fogták, hiszen tengeri uszonyosról van szó. Mindez nem zavar bennünket, nagy-nagy népszerűségnek örvend. Ha a saját medence mellett tóparti hangulatba ringatnánk a családot, készítsük el otthon ezt a kultikus ételt.