Magazin

A hizlalt állatok mája egyáltalán nem olcsó, nem hétköznapi alapanyag. Így hát alaposan meg kell nézni, hogy hol és mennyiért vásároljuk, mennyire szép az áru.
Az idén hétfőre esik Márton-napja, amikor hagyományosan libát kell enni és újbort kell hozzá inni. Érdemes addig is tanulmányozni a vendégfogadó menünket, ha tetszik, a következő napokban bevásárolunk, előkészülünk, és hétfőn este már jöhetnek is a vendégek a fergeteges vacsorára.
Mától kapható magazinunk vadonatúj novemberi száma. Többféle Márton-napi finomsággal (libalevesek, ropogósra sütött kacsacombok, lúdlábas desszertek), különleges töltött káposztákkal, őszi zöldségekből készített szendvicskrémekkel. A hétköznapokra tartalmas leveseket és sós lepényeket ajánlunk.
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Megosztó gyümölcs a birs, sokan rajonganak érte, mások már az illatát sem szeretik. Érdemes vele összebarátkozni, mert rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Különleges íze remekül illik a sós ételekhez is, levesekhez, salátákhoz és pecsenyékhez egyaránt.
A sok babos étel között talán a sólet hozza leginkább lázba az embereket, ízes, fűszeres, laktató, kényeztető egytálétel, pont az ilyen zegernyés időkre való. Az a jó benne, hogy sokféleképpen alakíthatjuk, tehetünk bele ilyen vagy olyan nyers vagy füstölt húsokat, tojást, de akár vegán módon is elkészíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek