Magazin

Imádjuk az újkrumplit, de utáljuk tisztítani. Sok helyen árulnak tisztított, zacskózott gumókat, de nem javasoljuk a használatukat, a héj nélküli ácsorgás során elveszítik a beltartalmuk és ízük nagy részét.
Ha azt hiszed, hogy csak pirítós kenyeret készíthetsz a kenyérpirítóban, akkor tévedsz. Bár ezek a konyhai eszközök nem olyan sokoldalúak, mint egy mikrohullámú sütő, vagy egy kenyérsütő, de olyan ételek elkészítéséhez is használhatod, amire nem is gondoltál.
A grillezés amerikai dolognak tűnik, hiszen megannyi filmben és sorozatban láthatjuk, ahogy a férfiak a kertben sütögetnek, miközben a család és a barátok is összegyűlnek a kerti parti során. A grillezés az egyik legősibb módja az ételek elkészítésének és talán az egyik legegészségesebb is. Nem szabad azonban összekeverni a nyílt láng fölött történő sütögetéssel, a grillben ugyanis nincs láng, hanem az izzó faszénparázs hőjét használjuk fel arra, hogy a húsok, zöldségek és halak tökéletesre készüljenek.
Egy könnyed, nyári délutánt egy maréknyi frissen szedett málnával bármikor tökéletessé varázsolhatsz! Ráadásul a gyümölcs nem csak finom, de az egészségedre és a szépségedre is pozitív hatással van!
A nyár a strandolás és a lazulás és persze a friss, ropogós zöldségek időszaka is. Ilyenkor tényleg minden adott, hogy színes, ízletes és tápláló fogásokat készítsünk otthon, legalábbis elviekben. A gyakorlat viszont sokszor mást mutat, hiszen rohanunk, elviselhetetlen a hőség, vagy csak egyszerűen minden máshoz van kedvünk, csak főzni ne kelljen. Ilyenkor jól jön egy kis külső segítség.
Mi az, amit szinte minden balatoni büfében lehet kapni? Hát a sült hekk. Ezt a halat garantáltan nem a tóban fogták, hiszen tengeri uszonyosról van szó. Mindez nem zavar bennünket, nagy-nagy népszerűségnek örvend. Ha a saját medence mellett tóparti hangulatba ringatnánk a családot, készítsük el otthon ezt a kultikus ételt.

Ezek is érdekelhetnek