Magazin

Az étkezés és a jóllakottság érzése nem mindig jár együtt. Vannak olyan élelmiszerek, amik valójában nem tartalmaznak tápanyagokat vagy nem képesek hosszú időre jóllakottság érzést biztosítani. Így ha ezeket fogyasztod, igazából csak átvered a szervezetedet, hiszen eszel valamit, de utána hamarosan csak még éhesebb leszel.
„Nem tudom!”- mondogatják nekünk a gyerekek, ha megkérdezzük, hogy mit ennének vacsorára. 10 ötletes recepttel próbálunk segíteni a szülőknek, hogy többet ne kelljen kikönyörögni a választ a kicsikből. (Az étel nevére kattintva eljuthatsz a recepthez!)
Alig vártuk a tavaszt, hogy végre virágozzék és zöldelljék minden, és a téli menüt lecserélhessük az üde új ízekre. Sajnos a legtöbb friss zöldségre és fűszerre még kicsit várni kell, de a turbolya, ez a mifelénk mostanában meglehetősen elhanyagolt növény hamarosan berobban az erdőkben.
Tél végén, tavasz elején, amikor már nagyon hiányoznak a friss zöldségek, a naphiányos, ízetlen paradicsomok és paprikák helyett együnk inkább friss, ropogós csírákat. Meg is vehetjük készen, de még jobb, ha mi termeljük meg a konyha sarkában, hisz nem kell hozzá növénytermesztési diploma.
Mától kapható az újságárusoknál, és hamarosan megérkezik az előfizetőkhöz is a friss, ropogós tavaszi számunk. Böjti hónap lévén többféle böjtös fogással, itthonról és a világ más tájairól. Húsmentes családi kedvenc tészták és különleges sült krumplik is szerepelnek a kínálatunkban. A húsevőknek vasárnapi pecsenyéket ajánlunk, az édességimádóknak pedig leveles tésztás és kókuszos süteményeket.
Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!
Pezsgős, epres
A túrógombócot szinte mindenki szereti. Lehet eperrel, pezsgővel, cseresznyével is elkészíteni, de még süthetjük is. 10 szuper variációt hoztunk, amit a nagymama is biztosan imádna. (Kattints az étel nevére, és megnyílik a recept!)
Ha szereted a burgonyát, biztosan tudod, hogy vannak kifejezetten főzésre ajánlott fajták. Ám könnyen előfordulhat, hogy nincs otthon ilyen, amikor szükséged lenne rá. Mutatjuk, hogy milyen egyszerűen megakadályozhatod, hogy a krumpli kásás legyen.

Ezek is érdekelhetnek