Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.
Magazin
Laktató, de nem elnehezítő ételsort állítottunk össze. A fő attrakció a különlegesen finom, többféle izgalmas betéttel tálalt krémleves. A főételbe is becsempésztünk egy kis friss zöldséget, és kényeztető köretként ropogós-krémes dödöllét kínálunk mellé. Desszertként már csak frissítő gyümölcs jöhet, az édesszájúak kedvéért selymes olasz borkrémmel.
Májusban szerencsére tele a piac friss, zsenge, ropogós fejes salátával, ilyenkor a legfinomabb. A legjobb kísérője a tojásos galuska. Ha teszünk hozzá bár szelet baconszalonnás, a húsevőknek is rögtön rendkívül vonzóvá válik ez a tavaszi étel. Bármilyen egyszerű, elrontani sem nehéz. Adunk pár tanácsot, hogy tökéletes legyen a végeredmény.