Magazin

Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.
Tombol a fejessaláta-szezon. Imádjuk a tojásos nokedlit, de nem főzhetünk mindennap. Összeszedtünk pár olyan gyerek- és férfibarát egytálételt a világból, amelyek mellé legalább ennyire illik ez a tavaszi ropogós zöldség.
Tavasz végéig szedhetjük a friss csalánhajtásokat, főzhetünk vele frissen, de akár le is fagyaszthatjuk. Íze pont olyan, mint a parajé, ráadásul teljesen ingyen van. Levesekhez, tésztákhoz, különféle töltelékekhez pontosan úgy tudjuk felhasználni, mint a spenótot.
Szombat piacnap. Annyi a friss, zsenge zöldség, hogy valahogy mindig többet vásárolunk, mint amennyit terveztünk. Ha már megvettük, nem akarjuk kidobni, szeretnénk minél frissebben megőrizni mindaddig, míg fazékba nem kerülnek.
Laktató, de nem elnehezítő ételsort állítottunk össze. A fő attrakció a különlegesen finom, többféle izgalmas betéttel tálalt krémleves. A főételbe is becsempésztünk egy kis friss zöldséget, és kényeztető köretként ropogós-krémes dödöllét kínálunk mellé. Desszertként már csak frissítő gyümölcs jöhet, az édesszájúak kedvéért selymes olasz borkrémmel.
Burgonya
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!
Májusban szerencsére tele a piac friss, zsenge, ropogós fejes salátával, ilyenkor a legfinomabb. A legjobb kísérője a tojásos galuska. Ha teszünk hozzá bár szelet baconszalonnás, a húsevőknek is rögtön rendkívül vonzóvá válik ez a tavaszi étel. Bármilyen egyszerű, elrontani sem nehéz. Adunk pár tanácsot, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Akkor sem kell lemondani a saját készítésű húsvéti kalácsról, ha tényleg csak tíz percünk van rá. Ha van kenyérsütő gépünk, abban is finom sonkához valót süthetünk, és valóban csak egy kicsit kell rá odafigyelni a legelején, utána nyugodtan festhetjük a tojásokat.

Ezek is érdekelhetnek