A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
Magazin
A húsvéti torták és sütemények által előidézett cukorsokkot túléltük, de most már tényleg oda szeretnénk figyelni a cukorbevitelünk csökkentésére, ha másért nem, a rémisztően gyorsan közeledő bikiniszezon miatt. Sokféle cukorhelyettesítő létezik, a köztük való eligazodáshoz adunk egy kis segítséget.
A rohanós hétköznapokon sokszor kevés idő és energia jut a vacsorafőzésre. Ha tartunk otthon a fagyasztóban egy csomag virslit, mindig van menekülési útvonal. Ráadásul a gyerekek általában szeretik a virslit és az ezzel készülő ételeket, mivel jóízű és nem túl fűszeres. Adjunk melléjük zöld salátát, így a zöldségbevitel is rendben lesz.
A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor omlós és szaftos marad a hús.