Magazin

A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
A spárga szelíd íze maga az ehető tavasz. Az idén sajnos még mindig aranyárban mérik, szóval arról szó sem lehet, hogy spárgát együnk spárgával. A hétvégi, nagyobb költségvetésű menübe talán belefér, pár egyszerű fogást mindenféleképpen készítsünk vele ebben az évben is.
A húsvéti torták és sütemények által előidézett cukorsokkot túléltük, de most már tényleg oda szeretnénk figyelni a cukorbevitelünk csökkentésére, ha másért nem, a rémisztően gyorsan közeledő bikiniszezon miatt. Sokféle cukorhelyettesítő létezik, a köztük való eligazodáshoz adunk egy kis segítséget.
Mától kapható a friss, ropogós számunk, tele tavaszi receptekkel. Paraj, csalán, medvehagyma, spárga, sok zöld újdonság. Adunk ötleteket a húsvéti maradékok (főtt és nyers tojás, sonka) felhasználására, ajánlunk pár egészen különleges palacsintát és almás süteményt.
A rohanós hétköznapokon sokszor kevés idő és energia jut a vacsorafőzésre. Ha tartunk otthon a fagyasztóban egy csomag virslit, mindig van menekülési útvonal. Ráadásul a gyerekek általában szeretik a virslit és az ezzel készülő ételeket, mivel jóízű és nem túl fűszeres. Adjunk melléjük zöld salátát, így a zöldségbevitel is rendben lesz.
A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk. Ha kedvet kapnál a tisztítókúrához, a következő teákat mindenképp érdemes beszerezned!
A csirkemell jó választás akár vasárnapi ebédnek, akár hétköznapi vacsorának, viszonylag olcsó és sokféleképpen elkészíthető. A roston sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod tanácsainkat, akkor omlós és szaftos marad a hús.
Budapest egy olyan város, amely rengeteg látnivalót, programot és gasztronómiai élményt kínál a látogatóinak. Ha szereted a kultúrát, a történelmet, a természetet, vagy a kulináris kalandokat, akkor biztosan találsz olyan helyeket, amiket érdemes felfedezni, ha Budapestre látogatsz.
Húsvétkor különösen nagy szerepet kapnak a hideg és meleg első fogások. A legtöbb családban az ünnep valamelyik napján biztosan összeülnek egy nagyszabású villásreggelihez, ezek az étkezések pedig attól fantasztikusak, hogy sokféle színes, apró falat kínálja magát a szépen terített asztalon.

Ezek is érdekelhetnek