Húsvétkor különösen nagy szerepet kapnak a hideg és meleg első fogások. A legtöbb családban az ünnep valamelyik napján biztosan összeülnek egy nagyszabású villásreggelihez, ezek az étkezések pedig attól fantasztikusak, hogy sokféle színes, apró falat kínálja magát a szépen terített asztalon.

Étvágygerjesztő falatok gyorsan és egyszerűen

Pár klasszikus, amihez még recept sem kell:

  • Sajtgolyó: bármilyen sajtot lereszelünk vagy elmorzsolunk, adunk hozzá annyi vajat, tejfölt, túrót vagy juhtúrót, hogy megfelelő legyen az állaga a gombócoláshoz. Ízesítjük a masszát sóval, borssal, összevágott zöld fűszerekkel, zöldségekkel, pici sonkával stb. Végül a kis golyókat megforgatjuk tört mogyoróban, pirospaprikában, tört borsban, sajtban stb.
  • Körözött paprikában: körözöttet készítünk, ízlés szerint tehéntúróból vagy juhtúróból, majd mindezt egy-két kivájt zöldpaprikába beletöltjük. Jól lehűtjük, majd vagy hosszában félbevágva, vagy vékonyan felkarikázva tálaljuk.
  • Sonkás hasé: sonkakrémet készítünk összeaprított sonkából, sajtból és/vagy sűrű besamelből, fűszerezzük. Kész leveles tésztát ízlés szerint formázunk, beleadagoljuk a krémet, összehajtjuk vagy feltekerjük, forró sütőben pirosra sütjük.
  • Aszpikos saláta: tetszés szerint elkészített salátát összekeverünk feloldott zselatinnal, majd alkalmas formában dermesztjük. Húsvétkor általában majonézes franciasalátából és főtt tojásokból készül.
  • Töltött tojások: a keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk, és pici mustárral és/vagy majonézzel, tormával, sóval, borssal összedolgozzuk, majd visszatöltjük a fehérjékbe.

Íme pár recept is, ha kottával jobban megy:

Sajtos húsgolyó csemegeuborkás mártogatóval

Zöldborsós tükörtojás pirítóson

Velős pirítós madársalátával és lila hagymával

Újhagymás reteksaláta grillezett sárgatúróval

Rántott tojás

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink