Magazin

Ha szereted a krumplis köreteket, de már unod a petrezselymes burgonyát, vagy a krumplipürét, akkor az alábbi receptet ki kell próbálnod. A lagzis krumpli annyira finom, hogy garantáljuk, sosem fogsz ráunni.
Amikor házépítésről van szó, az embernek millió dolgot át kell gondolnia, hiszen a végső cél minden esetben az, hogy egy lakályos és időtálló otthont építsen, amely az időjárási viszontagságoknak is hatékonyan ellen tud állni. Ebből a szempontból sokan elsősorban a tetőzet kialakítására gondolnak.
Nagyon finom édes és sós süteményeket készíthetünk hajtogatott vajas tésztából. Általában készen vesszük, nyilván sokkal időkímélőbb megoldás. Egyszer-kétszer érdemes azért otthon is nekifutni: összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a készen kapható. Igazán sok munka nincs vele, csak sokszor elő kell venni. Egy esős vasárnapba pont belefér, nem?
A farsangi időszakot ma már csak az iskolai jelmezbálok meg a megnövekedett fánksütési kedv jelzi, de régebben ez nem így volt. Sok népszokás kötődött a vízkereszt és a húsvéti böjt közötti időszakhoz, és jó párat közülük még most is megtehetnénk.
A hűvös idővel együtt eljött a kelt tészták ideje is, eleget vagyunk már otthon, van időnk összegyúrni, keleszteni, ugrálni körülötte, és jól is esik már nagyon a sütő melege is.
A csörögefánk általában a farsangi időszak, de legalábbis a hűvösebb hónapok kedvelt desszertje. Lapos, fánktésztából készült ropogós sütemény, amelyet forró zsírban sütnek ki, és porcukorral, valamint lekvárral tálalnak. Több néven is ismerik. Hívják csörögének, forgácsfánknak, borkorcsolyának, és herőcének is.
A téli hónapok egyik legkedveltebb levese a bableves. Tartalmas egytálétel, utána már elég egy könnyű tészta. Lehet füstölt hússal és kolbásszal tömött, laza zöldséges vagy valami a kettő között, mindegyik finom és laktató.
Az egyesével csomagolt kis csokiszeletek sokunk nagy kedvencei közé tartoznak. Rendes hétköznapokon be is érjük eggyel. Ünnepnapokon viszont elkápráztathatjuk az édesszájú barátainkat és családtagjainkat, ha az imádott édességüket torta- vagy piteformátumban készítjük el.

Ezek is érdekelhetnek