Miért együnk kelkáposztát télen, és mit készítsünk belőle?

Kelkáposzta, te finomság!

Egész télen kapható még a legkisebb zöldségesnél is, és nem is drága. Nagyon jól hasznosítja szervezetünk a benne található kalciumot és magnéziumot, remek szer csontritkulás ellen. A kelkáposzta gazdag vitamintartalma révén erősíti a látást, gátolja a gyulladásokat, erősíti az immunrendszert. Támogatja a májat, segíti az emésztést. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, vízhajtó hatással is bír. A legjobban lúgosító táplálékok közé tartozik. Sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Érdemes kiemelni ómega-3 tartalmát. Ez az esszenciális zsírsav általában hiányzik az étkezésünkből (bizonyos fajta tengeri halak, dió, mandula, lenmagolaj stb. tartalmazzák). A kelkáposztával könnyen hozzájuttathatjuk szervezetünket ehhez a rendkívül fontos anyaghoz

Kelkáposztás finomságok!

Kelkáposztában sült sonkás szűz

Rozmaringos bárányleves kelkáposztával

Újburgonyás kelkáposztaleves sonkával

Kelkáposztás, sajtos tepsis újkrumpli

Kelkáposztás gulyás

Kelkáposztafelfújt hallal és paprikával

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.