Magazin

Gyűjtemény
Milyen köret kerüljön az ünnepi asztalra? Ha egy kis inspirációra van szükséged, nézd meg gyűjteményünket! (Az ételék nevére kattintva eljutsz a receptekhez.)
15-20 éve még alig néhányaknak volt ismerős ez a kifejezés: élelmiszer-intolerancia. Ma sajnos sokan küzdenek ezzel enyhébb vagy súlyosabb mértékben. Az intolerancia egyébként latin eredetű szó, eredeti jelentése türelmetlenség, kiállhatatlanság. Az élelmiszer-intolerancia gyakoribbá válásának hátterében lehet sejteni a megváltozott életmódot, az egészségtelenebb táplálkozást, az élelmiszerek minőségének romlását és még sok egyebet. A fontos az, hogy a különböző intoleranciákkal együtt is egészséges, teljes életet lehet élni. Egyre több olyan élelmiszer érhető el, ami bátran fogyasztható olyanok számára is, akik akár a gluténre, akár a tojásra vagy a laktózra érzékenyek. E háromból a tojás egy kicsit kakukktojás (még ha tyúk tojta is), mert allergiát okoz és nem érzékenységet. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be részletesebben, kitérve arra is, hogy milyen lehetőségek adottak ezek helyettesítésére. Jó hír, hogy ma már sok alternatíva közül válogathatunk a boltokban, míg néhány évtizeddel korábban ez még nem volt magától értetődő.
Nem egyszerű az ünnepi menü összeállítása. Finom, szép és különleges fogásokat szeretnénk tenni az asztalra, de persze csupa olyasmit, amit szeret mindenki. Most végre elkészíthetjük a munkásabb, drágább leveseket, húsokat, desszerteket is, persze alaposan végig kell gondolni, hogy mikor és mit csinálunk, mit lehet előkészíteni, hogy ne a konyhában töltsük ezeket a nevezetes napokat. Karácsonyig minden vasárnap mutatunk egy-egy ünnepi menüsort, csupa kedvencből összeállítva.
Évről évre egyre közkedveltebbek a saját készítésű ehető ajándékok. Jó kapni, mert tudom, hogy az ajándékozó rám szánta az idejét, hogy minőségi alapanyagokból készítsen valami személyre szabott finomságot. Jó adni, mert alkotni szuper, és egyébként is mindig nagy öröm, ha valakinek ízlik a konyhai remekművünk.
Nem egyszerű az ünnepi menü összeállítása. Finom, szép és különleges fogásokat szeretnénk tenni az asztalra, de persze csupa olyasmit, amit szeret mindenki. Most végre elkészíthetjük a munkásabb, drágább leveseket, húsokat, desszerteket is, persze alaposan végig kell gondolni, hogy mikor és mit csinálunk, mit lehet előkészíteni, hogy ne a konyhában töltsük ezeket a nevezetes napokat. Karácsonyig minden vasárnap mutatunk egy-egy ünnepi menüsort, csupa kedvencből összeállítva.
Lassan itt az ideje, hogy nekilássunk az aprósütemények elkészítésének. Kevés megnyugtatóbb tevékenység van, mint a meleg, fahéjillatú konyhában aprócska aprócska kis édességeket formázgatni, sütögetni. Ha sokfélét tervezünk, jó pár napra szükségünk lesz. A legtöbb ünnepi keksz, linzer szerencsére hetekig eláll, sőt, a mézeskalácsnak kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk állni egy-két hetet.
Nem egyszerű az ünnepi menü összeállítása. Finom, szép és különleges fogásokat szeretnénk tenni az asztalra, de persze csupa olyasmit, amit szeret mindenki. Most végre elkészíthetjük a munkásabb, drágább leveseket, húsokat, desszerteket is, persze alaposan végig kell gondolni, hogy mikor és mit csinálunk, mit lehet előkészíteni, hogy ne a konyhában töltsük ezeket a nevezetes napokat. Karácsonyig minden vasárnap mutatunk egy-egy ünnepi menüsort, csupa kedvencből összeállítva.
Ma elsősorban a lakás berendezésének egy nagyon fontos elemeként gondolunk a szőnyegre, pedig a kutatások bebizonyították, már első készítői is műalkotásként tekintettek kezük munkájára. A szőnyeget akár magunknak vesszük, akár ajándékba, mindig örömet okoz. Karácsonyra a legjobb ajándék lehet egy jól megválasztott darab.
A gyömbér régi magyar konyha kedvelt fűszere volt, aztán kicsit megfeledkeztünk róla. Érdemes újra felfedezni, és minél gyakrabban használni. Ételbe, italba rakva segít átvészelni a hideg, nedves hónapokat, átmelegít, megerősít, mi több: szerelmi varázsláshoz is tökéletes.

Ezek is érdekelhetnek