Magazin

A csípős hideggel eljött a disznóvágások ideje is. Ma már persze nagyon kevés háztartásban dolgoznak fel egy egész sertést, de a toros vacsorát egy kis lakásban is nyugodtan megtarthatjuk, minden hozzávalót megkapunk a kedvenc hentesünknél.
Nagyon drága, de szerencsére csak nagyon kevés kell belőle egy-egy ételbe. Gyönyörű sárgára színezi az ételt vagy a süteményt, és utánozhatatlan ízt ad nekik. Kicsit kesernyés, kicsit füstös, különleges aroma. Érdemes visszahozni a gyakran használt fűszerek közé.
Ilyenkor a legtöbb zöldségesnél kapható még szép, friss csicsóka, ráadásul nem is drága. Érdemes vele megbarátkozni, egyrészt finom, másrészt annyiféle jótékony hatása van, hogy szinte gyógyszernek tekinthetjük.
A takarítás valljuk meg, nem tartozik a kedvenc programunk közé. A konyhában viszont kiemelten fontos a tisztaság. Ha néhány dologra mindig odafigyelsz, nem kell sok időt és energiát fordítanod a takarításra.
A világ talán legegyszerűbb ünnepi csemegéje a mákos guba. A tej, a méz és a mák hármasa a kiflivel elképesztően finom. El is hoztunk néhány pompás receptet. Az ételek nevére kattintva eljutsz a recepthez!

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.