Magazin

Ilyentájt a legtöbb boltban lehet kapni ezt a különleges citrusfélét. A Meyer citromot a szép narancssárga színéről ismerhetjük fel. Szezonális gyümölcs, most fogyasszuk, most süssünk vele, mert aztán megint várhatunk egy évet.
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet készíteni.
A csípős hideggel eljött a disznóvágások ideje is. Ma már persze nagyon kevés háztartásban dolgoznak fel egy egész sertést, de a toros vacsorát egy kis lakásban is nyugodtan megtarthatjuk, minden hozzávalót megkapunk a kedvenc hentesünknél.
Nagyon drága, de szerencsére csak nagyon kevés kell belőle egy-egy ételbe. Gyönyörű sárgára színezi az ételt vagy a süteményt, és utánozhatatlan ízt ad nekik. Kicsit kesernyés, kicsit füstös, különleges aroma. Érdemes visszahozni a gyakran használt fűszerek közé.
Ilyenkor a legtöbb zöldségesnél kapható még szép, friss csicsóka, ráadásul nem is drága. Érdemes vele megbarátkozni, egyrészt finom, másrészt annyiféle jótékony hatása van, hogy szinte gyógyszernek tekinthetjük.
A takarítás valljuk meg, nem tartozik a kedvenc programunk közé. A konyhában viszont kiemelten fontos a tisztaság. Ha néhány dologra mindig odafigyelsz, nem kell sok időt és energiát fordítanod a takarításra.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.