Gazdálkodj okosan! 5 spórolós recept januárra

Januárban nem szeretnénk túl sokat költeni, az ünnepek leapasztották a tartalékainkat. De a sok gazdag ebéd és vacsora után jól is esik valami egyszerűbb étel. Válogassanak a következő receptjeink közül, egyszerű, olcsó alapanyagokból, kevés élőmunkával készülnek, de nagyon finomak.

A következő leves tipikus családi fogás, vendégségben, étteremben senki nem fog kézzel megragadni egy nagy darab nyakat, hogy jóízű cuppogással kiszopogassa a kis húsdarabkákat az inak és csigolyák közül (pedig milyen jó is az). Ráadásképp a sok zöldséggel főzött leves is a legfinomabb húslevesek közé tartozik.

Nyakleves

A következő ételre is ritkán kerül sor, reggelire túl bonyolult, ebédre meg túl egyszerű. Melegíteni sem igen lehet, szóval általában kimarad az étrendből. Pedig annyira finom. Mellé egy adag házi savanyúság, esetleg egy pohár bor, mennyei. Ha többen eszünk belőle, érdemes több kicsi serpenyőben egyszerre sütni.

Krumplitortilla

Nagy hó végi klasszikus. Csak akkor lesz finom, ha jó, sűrű pörköltalapot készítünk hozzá, és kifejezetten jó minőségű virslit használunk. Üde ízt kap a paprikától és paradicsomtól, ha muszáj, helyettesíthetjük pár evőkanálnyi lecsóval, de jobb a friss.

Virslipörkölt tarhonyával

A csirkeszárny sem drága alkatrész, és ezt is inkább otthon szeretjük szopogatni. Sok gond nincs is vele, csak összekeverjük a fűszerekkel meg a zöldségekkel, a többi már a sütő dolga. Ez is egy egyszerű, jó melengető, laktató fogás a hideg napokra.

Tepsis csirkeszárnyak zöldségekkel

A mostanában egyébként sem drága sertés egyik legolcsóbb része a szaftos lapocka, többször is kapható ezer forint körüli kilónkénti áron. Ha kéznél lévő kis maradék zöldségeket rakunk hozzá, egy ezresből kijön négyünk vacsorája. A borókabogyó varázsolja el az ízeket, ne hagyják ki belőle.

Erdészné kedvence

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.