Évről évre egyre közkedveltebbek a saját készítésű ehető ajándékok. Jó kapni, mert tudom, hogy az ajándékozó rám szánta az idejét, hogy minőségi alapanyagokból készítsen valami személyre szabott finomságot. Jó adni, mert alkotni szuper, és egyébként is mindig nagy öröm, ha valakinek ízlik a konyhai remekművünk.

Neked csináltam szeretettel

Íme pár egyszerű és villámgyorsan megvalósítható ötlet:

Pár egyszerű ötlet

Összeállított süteményalappor, amihez már csak tojás és tej (tejszín) kell, szép üvegben vagy vászonzacskóban.
Rágcsálnivalók szépen csomagolva. Olvasztott csokiba mártott sós ropi vagy perecke, fűszeres pirított diófélék, karamelles pattogatott kukorica, illetve ezek keveréke.
Házi csokoládétábla, mindenféle finomsággal, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, apró cukorkákkal.
Hagyományos és egzotikus fűszerkeverékek (különféle sültekhez, magyaros, görög, provance-i, almás süteményekhez, mézeskalácshoz, forralt borhoz, stb.)
Kandírozott narancshéj csokoládéba mártva.
Fűszervajak, sósan zöld fűszerekkel, édesen aszalt gyümölcsökkel.
Házi készítésű tészta szintén saját gyártású szósszal.
Ízesített olívaolaj (csilis, rozmaringos, stb.)
Házi likőrök (tejszínes, kakaós, kávés, stb.)

Pár egyszerű receptet is ajánlunk.

Mindenki imádja a karamellt. Az ünnepek környékén biztosan van otthon egy kis tejszín és cukor, szóval ez a tipikus last minute ajándék, még bevásárolni sem kell hozzá. Mindenhez jó illik, még egy szelet bejglit is meglocsolhatunk vele. De kiskanállal, üvegből majszolgatva sem utolsó élvezet.

Karamellszósz

A birs pikáns íze remekül illik a sós ételekhez is. Húsimádó barátainkat lepjük meg egy-egy üveg izgalmas csatnival, mindenféle pecsenyének szuper kiegészítője lehet. Nem toltuk túl a fűszerezést, gyakorlatilag egy balzsamos hagymaalap ment még a gyümölcshöz. Ha az összetettebb ízekre vágynak, kísérletezzenek bátran, egy kis csilivel, gyömbérrel, szerecsendióval még különlegesebb lesz az ízhatás.

Karácsonyi birsalmacsatni

Sportolóknak, rendszeresen kirándulóknak adjunk belőle egy-egy dobozkát. Csoki, aszalt gyümölcs, diófélék, pár kis falattól rengeteg energia nyerhető. Persze a tévé előtt is lehet eszegetni, ott is nagyon jól tud esni, de így azért elég erős a gömbölyítő hatása.

Energiagombóc

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.