Magazin

Nagy, vendégfogadó menünkben a sütőtök játssza a főszerepet. Remek alkalom a tökfaragás közben keletkező felesleges tökbelek hasznosítására. Majdnem minden fogásba került egy kis sütőtök, a levestől a desszertig, és nem a megszokott módon.
Ingyen van, garantáltan vegyszermentes, ráadásul nagyon finom. Cserébe van vele némi munka, sem a szedése, sem az elrakása nem öt perc. De megéri, mert különlegesen finom lekvárt sorakoztathatunk a kamrapolcra (karácsonyi ajándéknak is szuper lesz).
Nem múlhatnak el sült gesztenye nélkül az őszi és a téli hónapok. Ellenállhatatlan illata, puha belseje elengedhetetlen velejárója ezeknek az évszakoknak. Ahhoz, hogy ne csak az utcai árusoktól tudj tökéletes csemegét szerezni, hanem otthon is el tudd készíteni, néhány dologra oda kell figyelned.
Novemberben sok alkalmunk lesz az ünneplésre. Ma már ugyan a legtöbb család sem libát nem töm, sem bort nem termel, Márton napját azért megüljük, liba- vagy kacsapecsenyével, újborral. Lesz több névnap is, mind jó alkalom a családi és baráti összejövetelekre. A vendégfogadó pecsenyék mellett olcsó és egyszerű, laktató krumplis ételeket ajánlunk a hétköznapokra. Sütöttünk pár csinos aprósüteményt is, hogy adventre már készen álljon a fejünkben az idei sütiétlap is.
Bár egy csésze tea elkészítése nem tűnik túl bonyolult dolognak, azért van néhány apró baki, amit sokan elkövetünk a készítése során. Ha azonban a következő néhány dologra odafigyelsz, garantált a tökéletes tea!
Töltelékek, sós vendégvárók, vagy tepsis finomságok remek hozzávalója lehet a füstölt sajt! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket. (Az ételek nevére kattintva eljutsz a recepthez!)
A bolognai spagetti, Norma tésztája és a pasta fagioli után még három nagyon kedvelt változatot mutatunk be. Mindegyikben az a fantasztikus, hogy spártai körülmények között is tökéletesen elkészíthetőek.
Az almaecet egy igazi csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít ez a pár száz forintos ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. De nézzük, hogy milyen jótékony hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, egy kis mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle.
Sokak kedvence a lekváros rácsos pite. Sokféle tésztából, sokféle töltelékkel készülhet. Mindegyik kicsit más, még a formázás is sokat változtathat az ízen és az állagon, a vékony rácsok ropogósra sülnek, a vastagabbak inkább omlósak.

Ezek is érdekelhetnek