Sokak kedvence a lekváros rácsos pite. Sokféle tésztából, sokféle töltelékkel készülhet. Mindegyik kicsit más, még a formázás is sokat változtathat az ízen és az állagon, a vékony rácsok ropogósra sülnek, a vastagabbak inkább omlósak.

Rostély kerül a tésztára

Linzi rácsos

[eadvert]

A nagy klasszikus osztrák pite tésztájába jó sok darált mandula is kerül, ettől lesz különösen omlós és jóízű. Fontos, hogy jó vékonyra nyújtsuk a nyers, jól lehűtött tésztát, ez nem egy magas sütemény. Készíthetjük kerek formában is, úgy akár ünnepi tortának is elmegy. Sokan nem szeretik a krémes-habos édességeket, nekik ez lehet a születésnapi süteményük. Mindenféle lekvárral finom, de a legjobban valami pikáns íze illik a mandulás tésztához: ribizli, málna vagy szeder.

Linzi rácsos pite

Krumplis rácsos

Burgonyás tésztából nem csak gombócot vagy nudlit gyárthatunk, süteménynek is kiváló. Érdemes a szokásosnál kicsit több lisztet beletenni, itt kell, hogy legyen tartása a tésztának. Nagyon jól formázható, izgalmas rácsokat alkothatunk belőle. Kifejezetten olcsó édességnek számít, a tésztához még tojás sem kell, és bármilyen kéznél lévő házi lekvár jó lesz bele töltelékként. A hétköznapok pitéje.

Baracklekváros krumplis rácsos

Diókrémes sütemény

A tészta a teljesen klasszikus linzeralap (egy rész liszt, kétharmad rész vaj, egyharmad rész cukor, egy tojássárgájával összegyúrva). A töltelék varázsolja el, a sűrű szilvalekvár és az édes, krémes sült diókrém kettőse. Ez is vasárnapi sütemény, sajnos egyik hozzávalója sem különösebben olcsó.

Diókrémes rácsos sütemény

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.