Ingyen van, garantáltan vegyszermentes, ráadásul nagyon finom. Cserébe van vele némi munka, sem a szedése, sem az elrakása nem öt perc. De megéri, mert különlegesen finom lekvárt sorakoztathatunk a kamrapolcra (karácsonyi ajándéknak is szuper lesz).

Száz százalék csipkebogyó

Pár hasznos tanács, hogy mire is figyeljünk:

A bogyókat lekvárhoz akkor érdemes szedni, ha már megcsípte őket egyszer-kétszer a fagy, ilyenkor édesebbek és finomabbak.

Természetesen itt is figyelni kell, hogy olyan helyen szedjük, ahol nincs autóforgalom, és a kipufogógázok nem épültek bele a bogyókba.

A szürethez metszőolló, kosár és vastag munkakesztyű ajánlott.

Előre készüljünk fel, hogy a passzírozás nem lesz nagy mulatság, bármit is használunk hozzá. De kihagyhatatlan, mivel sem a hegyes kis magok, sem a szúrós szőrök nem kívánatosak a lekvárban.

Ha mindezekkel nem kívánunk szenvedni, akkor nézzünk körül a piacokon, idősebb nénik gyakran árulnak átpasszírozott, megfőzött csipkebogyót, nem is túl drágán.

Ízlés kérdése a hozzáadott cukor mennyisége, az édesszájúak nyugodtan emeljék meg a receptünkben javasolt mennyiséget.

Nagyon intenzív ízű, sűrű lekvár, pici üvegekbe érdemes elrakni.

Ha kicsit könnyíteni akarunk magunkon, tehetünk hozzá pár finomra reszelt almát, jól szaporítja az alapanyagot.

Hecsedli

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.