Nem igazán vonzó ennek a gyümölcsnek a külseje: éretlenül sem hívogat a csúnya sárga gubacs, éretten pedig kifejezetten riasztó a horpadozó, barna, rücskös héj, a szottyosság, a fura alak. Ismét a szokásos történet, a vitatható külső csodás belsőt rejteget. Lágy, krémes, kellemesen pikáns ízű, mint valami különleges csokikrém. A legjobb frissen, a bokorról majszolva, de ha túl sok van belőle, tegyük el télire.
Magazin
Jó egy kicsit borzongani. Az angolszász kultúra beáramlásának hála, mi is már sokféle kelléket átvettünk az október végi Halloweenből. Sok háznál vigyorgó tökök világítanak éjszakánként, a nagyáruházak édességes pultjain megjelennek a habcukorból készült fogsorok, a denevéres rágógumikészletek. A kicsit nagyobb gyerekekkel dobjunk össze pár rémisztő süteményt.
A ősz és a közelgő ünnepek egyik kedvenc étele a kacsapecsenye, egészen pontoson a sült kacsacomb, aminek piros-ropogós a bőre, de a húsa olyan omlós, hogy szétolvad a szánkban. Hogy ezt a tökéletes állagot elérjük, nem árt tisztában lennünk a kacsahús sütésének minden csínjával-bínjával, apró kis trükkjével. Soroljuk máris, melyek ezek!
Ha már muszáj nassolni az esti tévé vagy a baráti traccsparti mellé, akkor legalább időnként érdemes a csipszek és a bonbonok helyett valami egészségesebb változatot keresni. Például ropogtathatunk dióféléket, ezekben legalább rengeteg egészséges vitamin és ásványi anyag is van (a mértékre azért figyelni kell, mert a kalóriatartalmuk sajnos elég magas).