Magazin

A jó brownie kicsit ragacsos, krémes. Ha kiszárítjuk, akkor már egy nyögvenyelős kevert süti lesz belőle. Tehát nagyon oda kell figyelni a sütési időre.
Ha nem akarunk téli (fél)álomba merülni, akkor próbáljuk minél tovább megőrizni a nyári fitt, felpörgött állapotunkat. Segít benne a vitalizáló narancssárga menü. Már a látványuk is jókedvvel és energiával tölt fel, nem is beszélve a bennük lévő többféle vitaminról és ásványi anyagról.
Ha már muszáj nassolni az esti tévé vagy a baráti traccsparti mellé, akkor legalább időnként érdemes a csipszek és a bonbonok helyett valami egészségesebb változatot keresni. Például ropogtathatunk dióféléket, ezekben legalább rengeteg egészséges vitamin és ásványi anyag is van (a mértékre azért figyelni kell, mert a kalóriatartalmuk sajnos elég magas).
Az egyik legnépszerűbb süteményünk, hagyományosan cukrozott dió és savanykás baracklekvár kerül az omlós tésztarétegek közé, tetejét pedig fényes csokimáz fedi. Nincs igazi szezonja, a cukrászdákban szinte mindig kapható, de leggyakrabban húsvétkor és karácsonykor készítjük.
A francia eredetű sós lepény (quiche, ejtsd kis) rendkívül népszerű ma már az egész világon, nem véletlenül. Szeretjük a ropogósra sült tészta plusz pici zöldség, pici hús, pici sajt összeállításokat, mindenféle formában.
Az ősz kihagyhatatlan desszertje az almás pite. Ezt az egyszerű, házias süteményt elkészíthetjük klasszikusan, de sokan szeretik az amerikai, rácsos pitét is. A Vidék íze videójában egy nagyon egyszerű, kevert tésztás változatot mutatunk, amit tortaformában sütünk meg.
Főzni jó. Nem csak mert rendkívül praktikus és olcsó módja annak, hogy meleg étel kerüljön az ebédlőasztalra, hanem mert remek időtöltés, kiválóan alkalmas stresszoldásra és végtelen lehetőséget rejt kreativitásunk kibontakoztatására. Annak azonban viszonylag kicsi az esélye, hogy valakiből egyik pillanatról a másikra lelkes konyhatündér válik, sokkal valószínűbb abban az esetben, ha az illető már gyerekként kapott egy kis ízelítőt a konyha varázslatos világából.
Az idén különösen gyönyörűek a vadrózsa bogyói, hatalmasra nőttek és vérpirosak. Már most lehet gyűjteni. A legegyszerűbb, ha megszárítjuk teának. De a bátrak és időmilliomosok lekvárt főznek belőle. Csodálatos ajándék lehet egy-egy apró üvegcse belőle.

Ezek is érdekelhetnek