Magazin

A búzafű az a frissen kihajtott búza, ami még csak sziklevele jelenik meg. Pár napos hajtásait leszedve, majd préselve nyerhetjük ki belőle a búzafű levét. Boltban is megvásárolható lé, por, illetve kapszula formájában, ám ha mégis úgy döntünk, hogy magunk, saját háztartásunkban termeljük, fontos, hogy mindenképpen le kell préselni fogyasztás előtt. Növényi rostjait az emberi gyomor nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megemészteni.
Lehetséges, hogy a csalánról elsőként a természetjárás közben előforduló kellemetlenség, a csaláncsípés jut eszedbe. Pedig a növénynek rengeteg jótékony hatása is van, akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazod. Máris mutatjuk, mik is ezek!
Nagyon-nagyon édesszájú vagyok, de néha le tudok mondani egy desszertről. Viszont egy frissen sült pogácsának gyakorlatilag nem tudok ellenállni, és az az igazság, hogy nem már nem is akarok. Tudom, hogy jó páran vagyunk ebben a klubban, egy-egy jó pogácsarecept mindig nagy érdeklődésre tarthat számot.
Az eperlekvár a lekvárok királynője. Az idén különösen édesek a gyönyörű piros szemek. A több ezer forintos ára miatt most még csak csemegének majszoljuk, de egy-két hét, és már lehet is befőzni. Most még van idő receptet keresni, elgondolni, hogy az idén miket készítsünk ebből a finom gyümölcsből a kamrába.
Gyönyörű tavaszi időnk van, igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban. Még nem jött el a nagy baráti összejövetelek ideje, de szűk családi körben is élvezhetjük a kerti partik hangulatát. Ennek is megvan az előnye, ha kevés embert etetünk, akkor jöhetnek a időigényesebb, bonyolultabb ételek. Lássuk, milyen trükköket, fortélyokat és grillételeket ajánl a Füstös konyhánk főszakácsa, O. Horváth György.
Az idén is lesz nyár, sőt, talán hamarabb is jön, mint máskor. Még nem késő, ha egy kis alakkorrekcióra szorulunk a fürdőruhaszezon előtt. Pár hetes diéta csodákat tehet. Friss, májusi számunkban sok segítséget kapnak, remek alakformáló recepteket kínálunk.

Ezek is érdekelhetnek