Ha a havi kosztpénz már erősen megcsappant, süssünk tócsnit a családnak. Nincs ember, aki ne szeretné. Ropogós, ízes, laktató, alig lehet abbahagyni. Bármilyen zöldségmaradékot felhasználhatunk hozzá. Egyszerű mártogatóval is nagyon finom, de nagyétkűeknek süthetünk mellé pár virslit vagy egy szelet húst, vagy adhatunk mellé valamilyen tartalmas salátát. Tudták, hogy édesen is nagyon jó?

Reszelt zöldség sütve – mindnyájan imádjuk

https://videkize.hu/recept/cukkinis-sargarepatocsni-fokhagymas-mentas-joghurttal/Pár apró trükk a tócsnigyártáshoz

– Ha adunk egy-két evőkanál tejet a masszához, nem fog a krumpli megbarnulni.

– A sózott reszelt burgonya (vagy zöldség) sok levet tud ereszteni. Ha nagy adagot készítünk, vagy kicsit lassúak vagyunk más miatt, akkor először reszeljük le, sózzuk meg, hagyjuk állni tíz percet, majd nyomkodjuk ki alaposan.

– Ha fontos a mentesség, a liszteket le lehet cserélni gluténmentes, paleo vagy szénhidrátcsökkentett lisztekre.

– A reszeléshez választhatjuk a reszelő finomabb vagy durvább oldalát egyaránt. Az egyik változat kicsit krémesebb lesz, a másik ropogósabb.

– Általában nagyon sok, forró zsiradékban sütjük. De egy nem tapadó serpenyőben készülhet kevés zsiradékon sütve is. Készíthetjük sütőben is: alaposan kikenjük olajjal vagy zsírral a tepsibe terített sütőpapírt, egy rétegben rátesszük a nyers lepényeket. Felülről is megspricceljük zsiradékkal, és 200 fokos sütőben megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani. Az első megoldás a legropogósabb, legfinomabb, az utolsó pedig a legegészségesebb.

– Alapvetően frissen jó, nem érdemes annál többet készíteni, mint amennyit éppen megeszünk.

Paprikamártásos oldalas tepsis tócsnival

Diós-lekváros tócsni

Sütőtökropogós kefires mártogatóssal

Heléna töltött tócsnija

Céklás tócsni

Cukkinis sárgarépatócsni fokhagymás-mentás joghurttal

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink