https://videkize.hu/recept/cukkinis-sargarepatocsni-fokhagymas-mentas-joghurttal/Pár apró trükk a tócsnigyártáshoz
– Ha adunk egy-két evőkanál tejet a masszához, nem fog a krumpli megbarnulni.
– A sózott reszelt burgonya (vagy zöldség) sok levet tud ereszteni. Ha nagy adagot készítünk, vagy kicsit lassúak vagyunk más miatt, akkor először reszeljük le, sózzuk meg, hagyjuk állni tíz percet, majd nyomkodjuk ki alaposan.
– Ha fontos a mentesség, a liszteket le lehet cserélni gluténmentes, paleo vagy szénhidrátcsökkentett lisztekre.
– A reszeléshez választhatjuk a reszelő finomabb vagy durvább oldalát egyaránt. Az egyik változat kicsit krémesebb lesz, a másik ropogósabb.
– Általában nagyon sok, forró zsiradékban sütjük. De egy nem tapadó serpenyőben készülhet kevés zsiradékon sütve is. Készíthetjük sütőben is: alaposan kikenjük olajjal vagy zsírral a tepsibe terített sütőpapírt, egy rétegben rátesszük a nyers lepényeket. Felülről is megspricceljük zsiradékkal, és 200 fokos sütőben megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani. Az első megoldás a legropogósabb, legfinomabb, az utolsó pedig a legegészségesebb.
– Alapvetően frissen jó, nem érdemes annál többet készíteni, mint amennyit éppen megeszünk.