Birtokba vette a legjobb tizennyolc versenyző a Séfek Séfe konyháját. Ám a TV2 műsorának fődíját, ebben a szezonban sem adják könnyen. Wolf Andrással, és Vomberg Frigyessel beszélgettünk nemcsak a képernyőn keresztül is érezhető feszültségről, de az abálásról is.

Vomberg Frigyes: „Nem atombombát hegesztettünk, hanem egy csirkét szedtünk darabokra”

Mintha bátrabbak, magabiztosabbak lennének ebben az évadban a Séfek Séfe női, többségében amatőr versenyzői, de vajon így látják ezt a zsűri tagjai is? „Szerintem talpraesettebbek idén a hölgyek. Egyre több fiatal főz otthon, magabiztosan mozognak a konyhában. Legalábbis remélem ez a tendencia oka, és nem az, hogy a szakmabeliek lettek egyre gyengébbek”- mondta a Vidék ízének Wolf András, aki idén a kékeket akarja győzelemre vezetni. Ebben nemcsak Krausz Gábor szeretné megakadályozni, de másik kollégája Vomberg Frigyes is, aki kiemelte, hogy ebben az évadban sem szeretné ugyanazon feltételek alapján megítélni az amatőröket és a profi szakácsokat.

„Az almát a körtével nagyon nehéz összehasonlítani. A sok öntelt szakácshoz képest egy lelkes amatőr számomra sokkal többet ér”

– magyarázta Vomberg Frigyes, aki szerint gyakran a civilek hozzáállása sokkal jobb, mint az unott szakácsoké. Ha pedig a hozzáállást említette, nem hagyhattuk szó nélkül, hogy a pirosok kapitánya beválasztotta a csapatába az öntörvényű, lázadó Kozit. „Ebben van a legnagyobb kihívás, abból a szempontból, hogy hogyan tudok a csapatba beilleszteni egy embert, aki nem akar odatartozni. Adódott egy konfliktushelyzet, amiben győzni akarok.”

Vomberg Frigyes, Séfek Séfe, Tv2

Vomberg Frigyes és csapata az idei Séfek Séfe versenyben
Fotó: Tv2

Hogy Vombergnek idén sikerül-e a győzelem, azt természetesen ő sem árulta el, ám azt annál inkább, hogy szerinte a háziasszonyok mit tudnak ellesni a műsorból. „Ott volt a csirkebontás. Nem atombombát hegesztettünk, hanem egy csirkét szedtünk darabokra, filéztünk ki. Ez néhány gyakorlás után, bárkinek sikerülni fog otthon. Megtanulja, hogyan lehet összekötözni a tölteléket, hogy mennyivel könnyebb így szeletelni a csirkét. Ám ez nem újdonság! Ennek régen hagyománya volt, csak mára elfelejtettünk. Nézzük meg a régi szakácskönyveket, tele van galantinnal!”- folytatta Vomberg Frigyes, aki azt is elárulta, hogy az ő kedvenc, kissé elfeledett főzési technikája az abálás. „Szeretek jóízűen enni. Nem szeretem a modorosságot. Ha kell, akkor kézzel tapicskolok bele a mártásba, mert úgy érzem a textúráját.”

Az abálás tulajdonképpen 100 foknál alacsonyabb hőmérsékleten történő, lassú és hosszú ideig tartó főzést jelent. Egyes tájegységeken kövesztésnek nevezik ezt az eljárást.

„A nézők számára ez egy szórakoztató műsor, de belül ez nem a szórakozásról szól, hanem a kőkemény versenyről. Én mindig a legjobbat szeretném elérni. A cél csakis a győzelem lehet. Számomra a vereség elviselhetetlen!”

– mondta az új évadról a pirosok csapatkapitánya.

Paprikás pácolt tokaszalonna

23 köret, hogy könnyebb legyen megtervezni a hétvégi menüt

Mit készítsünk a nyúlhúsból?

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.