Elektromos habverővel több percig verjük maximális fokozaton az egész tojásokat a cukorral. Utána lyukas fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, elsimítjuk rajta a habos masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben bő tíz perc alatt megsütjük.
Míg sül, habot verünk a 0,7 dl tejszínből, és összedolgozzuk a gesztenyepürével és a rummal.
A kisült piskótát még forrón vékonyan megkenjük csipkebogyólekvárral, rásimítjuk a gesztenyekrémet, és azonnal felcsavarjuk. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
A mascarponehabhoz kikeverjük a krémsajtot a vaníliás cukorral, a tejszínből és a porcukorból habot verünk, majd a mascarponéhoz forgatjuk.
TRÜKK
Fagyiskanállal formásan tudjuk adagolni a habot a felszeletelt süteményhez.