Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Sokan használják a tarhonyát, vagy reszelt tésztát rizs, vagy más tészta helyett. A hungarikumnak számító tarhonya nevét 1788-ban írtak le először, méghozzá egy versben. Az étel eredetije vélhetőleg Perzsiából származik, török közvetítéssel. Neve az oszmán-török „tarchana” szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent.

Kolbászos tarhonya (40 perc)

Virslipörkölt tarhonyával (40 perc)

Hagyományos pásztortarhonya (60 perc)

Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve (60 perc)

Sajtos tarhonyaleves (30 perc)

Tarhonyás zöldbableves (60 perc)

Tarhonyás hentesleves (70 perc)

Tarhonyás lecsó (30 perc)

Jászsági csirkemáj tarhonyával (60 perc)

Krumplis tarhonyaleves (30 perc)

krumplis tarhonyaleves

Fotó: Mindmegette

 

10 falusi étel, amit mindenki imád

Lékelt dinnye és lebombázott házak – Így piacozott a magyar az elmúlt 100 évben

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink