Sokan használják a tarhonyát, vagy reszelt tésztát rizs, vagy más tészta helyett. A hungarikumnak számító tarhonya nevét 1788-ban írtak le először, méghozzá egy versben. Az étel eredetije vélhetőleg Perzsiából származik, török közvetítéssel. Neve az oszmán-török „tarchana” szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent.
Kolbászos tarhonya (40 perc)
Virslipörkölt tarhonyával (40 perc)
Hagyományos pásztortarhonya (60 perc)
Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve (60 perc)
Sajtos tarhonyaleves (30 perc)
Tarhonyás zöldbableves (60 perc)
Tarhonyás hentesleves (70 perc)
Tarhonyás lecsó (30 perc)
Jászsági csirkemáj tarhonyával (60 perc)
Krumplis tarhonyaleves (30 perc)
Lékelt dinnye és lebombázott házak – Így piacozott a magyar az elmúlt 100 évben
[eadvert]