Nincs a reggelinél fontosabb étkezése a napnak, semmilyen szempontból nem mellékes, hogy mit eszünk ilyenkor. Van, aki az édesre, van, aki a sósra esküszik. Három remek receptet ajánlunk, egy sósat, egy édeset és egy olyan különleges szendvicset, ami egyszerre édes és sós is. Mind a három húsmentes. Laktatóak, de nem nehezülünk el tőlük. Egy-egy békés, hétvégi, ráérős családi reggelire pedig érdemes mindegyiket elkészíteni és kínálni, pazar lakoma lesz az első étkezés.
A répatorta ízű zabkása munkahelyi reggelinek is kitűnő választás lehet, mivel hidegen is nagyon finom, és üvegben könnyen szállítható.
A tükörtojás nagy reggeli klasszikus, most édesburgonya-fészekben sütöttük meg. Friss csírákkal tálaljuk.
Az almaszószos, brie sajttal töltött gofri igazi kis kaméleon. Ha salátát, friss zöldségeket adunk mellé, akkor sós étel, de megszórhatjuk fahéjas porcukorral, úgy pedig luxus édesség.