Ki Márton-napján libát nem eszik, egész éven át éhezik – mondja a régi bölcsesség. Természetesen nem hiszünk már az ilyesmikben, de biztosan nem árt, ha valami finom libás fogás kerül ilyenkor az asztalra. Az egész szárnyastól sokan ódzkodnak, nem könnyű egyben jól megsütni, ráadásul nehéz adagolni, nem könnyű kiszámolni azt sem, hányan laknak jól belőle. Megvehetjük alkatrészenként is a lakoma hozzávalóit: egyszerűbb, olcsóbb, és legalább olyan finom lesz a végeredmény, mintha egy sokkilós állatot hurcolnák haza.
Házias fogásokat válogattunk, csupa közkedvelt összeállítás, otthonos íz, a levestől a kétféle desszertig. Biztosan mindenkinek ízleni fog az összes finomság.
Fűszeres, lassan sült, ropogós libacomb libazsírban pirított burgonyával