Az idén péntekre esik Márton-napja, amikor hagyományosan libát kell enni és újbort kell hozzá inni. Érdemes tanulmányozni a vendégfogadó menünket, ha tetszik, a következő napokban bevásárolunk, előkészülünk, és péntek este már jöhetnek is a vendégek a fergeteges vacsorára.

Márton-napi lakoma receptekkel

Ki Márton-napján libát nem eszik, egész éven át éhezik – mondja a régi bölcsesség. Természetesen nem hiszünk már az ilyesmikben, de biztosan nem árt, ha valami finom libás fogás kerül ilyenkor az asztalra. Az egész szárnyastól sokan ódzkodnak, nem könnyű egyben jól megsütni, ráadásul nehéz adagolni, nem könnyű kiszámolni azt sem, hányan laknak jól belőle. Megvehetjük alkatrészenként is a lakoma hozzávalóit: egyszerűbb, olcsóbb, és legalább olyan finom lesz a végeredmény, mintha egy sokkilós állatot hurcolnák haza.

Házias fogásokat válogattunk, csupa közkedvelt összeállítás, otthonos íz, a levestől a kétféle desszertig. Biztosan mindenkinek ízleni fog az összes finomság.

Házias libaleves töpörtyűs-krumplis gombóccal

Almás-mustos párolt káposzta

Fűszeres, lassan sült, ropogós libacomb libazsírban pirított burgonyával

Pecsenyemájas ludaskása

Borhabkrém sült rozmaringos fügével

Lúdláb torta

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.