Érdemes górcső alá venni az egyszerű kis kelkáposztát. Miért is válasszuk pont ezt?
- Egész télen kapható még a legkisebb zöldségesnél is, és nem is drága.
- Nagyon jól hasznosítja szervezetünk a benne található kalciumot és magnéziumot, remek szer csontritkulás ellen.
- Gazdag vitamintartalma révén erősíti a látást, gátolja a gyulladást, erősíti az immunrendszert. Támogatja a májat, segíti az emésztést. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, vízhajtó hatással is bír. A legjobban lúgosító táplálékok közé tartozik.
- Sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Érdemes kiemelni ómega-3 tartalmát. Ez az esszenciális zsírsav általában hiányzik az étkezésünkből (bizonyos fajta tengeri halak, dió, mandula, lenmagolaj stb. tartalmazzák). A kelkáposztával könnyen hozzájuttathatjuk szervezetünket ehhez a rendkívül fontos anyaghoz.
Íme pár izgalmas recept, amelyben a kelkáposzta az egyik főszereplő:
[eadvert]