Magazin

A klasszikus piskótarolád vagy piskótatekercs egyetlen titka a piskóta ideális állapotának elérése, azaz olyan piskótát kell sütnünk, amit utána könnyedén fel tudunk tekerni. Persze ehhez is léteznek különféle technikák, de alapvetően sok múlik magán a tésztán is.
Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan, hiszen rossz hírbe keveredtek a készen kaphatóak. Természetesen azok között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.
Ugyanaz, mint a pelé vagy a plé vagy a vas. Szóval tepsi. Ez a lapos sütőedény régóta szerepel már a konyhánkban, nemigen szoktunk rajta elgondolkodni, hogy honnan is ered a neve, mióta is használjuk. Meg hogy vajon mindig is így nézett ki?
Azért, mert nem vágunk disznót, még nyugodtan tarthatunk toros vacsorát. Biztos nem lesz olyan jó, mintha reggel szúrták volna le az otthon, házi koszton nevelt hízót, cserében viszont nem is kemény munkával telt a napunk. Összeválogattuk a legjobb disznótoros fogásokat.
A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot az életünkbe, ugyanis számos pozitív hatása lehet, annak, ha szünetelteted a húsevést – most el is árulunk néhányat.
Habár a krumpli megfőzése sokak számára a vajas kenyér elkészítésével egyértékű konyhai művelet, azért mégis van, akinek fejtörést okoz, akár a pucolt, akár a héjában főtt változatnak állna neki, hogy mégis mennyi ideig, mennyi és milyen vízzel, mennyi sóval főzze meg?
Az alma ugyan hivatalosan őszi gyümölcs, de nem csak ilyenkor van szezonja az almás pitének, lepénynek – egész évben készíthetünk mennyei desszertet ebből a zamatos gyümölcsből. Kiváló alapanyag morzsasütihez, réteshez és kevert tésztákhoz is.

Ezek is érdekelhetnek