Magazin

A cékla minden porcikája ehető. Az édes, szép színű gumó csakúgy, mint a formás, zsenge levele. Hosszú ideig csak a savanyított, ecetes céklát ismertük, pedig számtalan egyéb módon is használhatjuk a konyhában. Ehetjük nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan – sokoldalúan használhatjuk ezt a könnyen hozzáférhető, olcsó zöldségfélét.
Bár eleinte lehet, hogy a kényszer szülte ezeket a spórolós, maradékmentő, újrahasznosításos ötleteket, bizony sok pénzt megtakaríthat velük. Fedezd fel őket újra!
Az idén szerencsére pont szombatra esik Márton-napja, amikor is erősen javallt a mostanra gömbölyűre hízott vízi szárnyas és a friss újbor fogyasztása, hiszen ha Márton-napján libát nem eszünk, egész jövő évben éhezünk... Hat személyre főztünk kiadós ebédet vagy vacsorát, klasszikus, jóízű fogásokat felsorokoztatva.
A Márton-napra előért libaevés a kifejezetten kellemes tennivalóink közé tartozik. Ennek a szép nagydarab vízi szárnyasnak minden porcikája finom. Az idén nyilván egy nappal előrehozzuk a lakomát, vasárnap pedig egy különleges villásreggeli keretében is elfogyszthatjuk ezeket a finomságokat.
A hizlalt állatok mája egyáltalán nem olcsó, nem hétköznapi alapanyag. Így hát alaposan meg kell nézni, hogy hol és mennyiért vásároljuk, mennyire szép az áru.
Az idén hétfőre esik Márton-napja, amikor hagyományosan libát kell enni és újbort kell hozzá inni. Érdemes addig is tanulmányozni a vendégfogadó menünket, ha tetszik, a következő napokban bevásárolunk, előkészülünk, és hétfőn este már jöhetnek is a vendégek a fergeteges vacsorára.
Mától kapható magazinunk vadonatúj novemberi száma. Többféle Márton-napi finomsággal (libalevesek, ropogósra sütött kacsacombok, lúdlábas desszertek), különleges töltött káposztákkal, őszi zöldségekből készített szendvicskrémekkel. A hétköznapokra tartalmas leveseket és sós lepényeket ajánlunk.
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.

Ezek is érdekelhetnek