Magazin

A sós pitéket mindenki szereti. Ha készen kapható tésztából csináljuk, még egy gyerek is össze tudja rakni pár perc alatt, és a végeredmény pedig csodás. Tökéletes hétköznapi vacsora lehet egy nagy tál salátával. A maradékot pedig másnap csomagolhatjuk tízóraira (de nemigen szokott belőle maradni).
A magyar konyha páratlan ízvilága és a hungarikumok világszerte ismertek, a hazai hagyományokat őrző ételek – mint a gulyás, a halászlé vagy épp a debreceni kolbász – pedig igazi, valódi nemzeti kincsek. Akik pedig nemzetbiztonsági védelmet érdemelnek, azok a szakácsok és profik, akik ezeket a különböző csárdákban, éttermekben és vendéglátó egységekben készítik el, vagy épp hírét viszik e nagyszerű gasztronómiai csodáknak a világban!
Vészesen közeledik a becsöngetés, szerdán már szeptember elseje. Ismét főhet a fejünk, mit csomagoljunk az aprónépnek tízóraira. Tartalom- és tápanyagdús legyen, bírja a gyűrődést, és legyen vonzó a csemete számára, hogy meg is egye, ne a kukában végezze. Javaslunk pár kipróbált receptet.
Ma ismét nagy divat a hétvégi ráérős, délelőtti eszegetés, nevezzük bárminek is az étkezést. Sokféle fogás, édesek és sósak, családtagokkal, barátokkal, üzletfelekkel. Nagyon kellemes és nagyon szórakoztató program.
Nagy kupacokban áll a sokféle piros színű paprika a zöldségeseknél, ilyenkor az áruk is egészen kellemes. A megszokott saláta mellett még számos étel készíthető belőlük, ajánlunk pár egyszerű, ám finom fogást.
Nagyobb létszámú kerti partira csak akkor tervezzünk lecsót, ha nyitottak és kulturáltak a résztvevők, egyébként hangos veszekedésbe fog torkollni az elkészítés módja. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, milyen állapotban kerülnek bele a hozzávalók ebbe az egyszerűségében nagyszerű zöldségraguba. Mennyi ideig főzzük, szárazra vagy tocsakosra, menjen-e bele pirospaprika, virsli, kolbász, hogy csak a sarokpontokat említsük.

Ezek is érdekelhetnek