Magazin
A magyar konyha páratlan ízvilága és a hungarikumok világszerte ismertek, a hazai hagyományokat őrző ételek – mint a gulyás, a halászlé vagy épp a debreceni kolbász – pedig igazi, valódi nemzeti kincsek. Akik pedig nemzetbiztonsági védelmet érdemelnek, azok a szakácsok és profik, akik ezeket a különböző csárdákban, éttermekben és vendéglátó egységekben készítik el, vagy épp hírét viszik e nagyszerű gasztronómiai csodáknak a világban!
Az egykor királyok otthonául szolgáló épületegyüttes, a Budai Vár rengeteg étterme különböző gasztronómiai élményekkel várja a turistákat és a nem turistákat is. A Budai Vár, Budapest egyik legikonikusabb látnivalója, nemcsak a magyar történelem színtere, hanem egy kulturális és gasztronómiai központ is.
Nagyobb létszámú kerti partira csak akkor tervezzünk lecsót, ha nyitottak és kulturáltak a résztvevők, egyébként hangos veszekedésbe fog torkollni az elkészítés módja. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, milyen állapotban kerülnek bele a hozzávalók ebbe az egyszerűségében nagyszerű zöldségraguba. Mennyi ideig főzzük, szárazra vagy tocsakosra, menjen-e bele pirospaprika, virsli, kolbász, hogy csak a sarokpontokat említsük.