Magazin

Indul végre a nagy nyári befőzés. Virágzik a bodza, ideje gyűjteni belőle egy kisebb kosárnyit, a házi bodzaszörpöt nem csak a gyerekek, a nagyobbak is szeretik. De nem kell mindig keresgélni a tavalyi receptet (úgyis mindig elkallódnak a cetlik), és ehhez a házi finomsághoz patikamérleg sem szükségeltetik. Vegyük könnyedén.
Mától kapható a vadonatúj, friss lapszámunk, a hónap végi gyereknapra való tekintettel sok-sok olyan recepttel, amelyek biztosan beletartoznak az apróságok kedvencei közé. Megnyitottuk a kerti szezont is, pár tartalmas bográcsos egytálétellel, és persze sütöttünk-főztünk a májusi zöldségekkel, gyümölcsökkel, már gazdagon termő zöldfűszerekkel.
Valószínűleg a hajtogatott élesztős tészta nyerheti el ezt a kitüntető címet. Puha is, ropogós is, foszlik is, csak enné az ember mértéktelenül. Sósan is, és édesen is remek.
Könnyű elveszni a sokféle zsiradék tengerében. Adunk egy kis útmutatót, hogy milyen formában együk, hogy az a hasznunkra is váljék.
Már a nyáron jár az eszünk: mikor és hová megyünk? S persze azon is, hogy mit eszünk ott. Az egész napi strandolás után jól megéhezünk estére. Olasz menüt állítottunk össze, kicsit elszakadva a tésztás-pizzás vonaltól.
Egyre többen hagyják hátra a nyüzsgő és sokszor megterhelő városi életvitelt és döntenek a nyugalmas, természetközeli és emberi léptékű vidéki lét mellett. De vajon milyen az élet egy mindentől távol eső tanyán? Valóban szükséges lemondani az összes kényelemről a feltöltődés érdekében? Képesek lehetünk önfenntartó gazdaságot vezetni és a saját magunk által megtermelt alapanyagokból készült ételekkel ellátni családunkat? Cikkünkben olyan hasznos eszközöket mutatunk be, amelyekkel sokkal komfortosabbá és biztonságosabbá tehető a vidéki élet!
A legtöbb recept tele van olyan kifejezéssel, amit vagy pontosan értünk vagy sem, vagy tudjuk hogyan csináljuk és miért vagy sem. A leggyakrabban előforduló szófordulatokhoz adunk egy kis magyarázatot, hogy minden sütemény a lehető legjobban sikerüljön.
Áprilisban még ritkán árulnak friss erdei gombát a piacon, tehát ha ebből készült ételre vágyunk, akkor a termesztettek közül kell válogatni. Szerencsére egész évben jó áron kaphatóak. Ha a ropogós csiperkét összeházasítjuk pár zsenge tavaszi zöldséggel, egy-két csokor illatos fűszernövénnyel meg persze némi szaftos pecsenyével, abból csak jó sülhet ki.

Ezek is érdekelhetnek