Magazin

A frissen sült, ropogós sós apróságoknak mindig nagy a keletje, morzsa sem szokott belőlük maradni. A legtöbb innivaló mellé inkább ezek illenek. A sütemények mellé mindenféleképpen süssünk legalább egy tepsi sós finomságot, garantáltan el fogják kapkodni a vendégeink.
Miért is ne? Mindenki szereti, nyilván sütés nélküli, és percek alatt összedobható, utána már csak a fagyasztó dolgozik. Az ünnepi jelleget az ízek képviselik: a megszokott csoki-vanília-eper helyett répatorta, tojáslikőr, keksztekercs köszön majd vissza.
A sertés legnemesebb része ugyanolyan értékes, mint a marhánál a bélszín. Csak izomszövetet tartalmaz, inakat nem. Egyben és szeletnek is gyorsan, sokféleképpen elkészíthető, de alacsony zsírtartalma miatt könnyen kiszárad, ha nem vigyázol.
A francia tengerparti nyaralóhelyről elnevezett apró kalács tényleg az egyik legfinomabb ebben a műfajban. Maga a tészta különlegesen finom, puha és foszlós (köszönhetően a rengeteg vajnak), a narancslikőrös krém pedig végképp ellenállhatatlanná teszi.
Évről évre másféle sonkát veszünk, egyébként is ki emlékszik már arra, hogy egy évvel ezelőtt hogyan csináltuk. Érdemes újra átvenni minden ezzel kapcsolatos tudnivalót, hiszen sonka nélkül nincsen ünnepi húsvéti asztal.
Rendkívül változatosak a régi húsvéti népszokások, ehhez az ünnephez különösen sok hiedelem társult. Összegyűjtöttünk belőlük egy jó nagy csokorral. Mélyen ugyan nem hiszünk bennük, de hátha mégis szebbek leszünk, ha nagypénteken napfelkelte előtt megfürdünk a patakban.
A Benedict tojása nevű szendvics mára errefelé is igencsak közkedvelt lett. Nem sok minden kell hozzá, mégis nagyon elegáns és laktató ünnepi reggelit rittyenthetünk rövid idő alatt. Az alapanyagok beszerzésén kívül semmilyen előkészület nem szükséges hozzá, bő negyedóra konyhai tevékenykedés után tálalhatunk is.
Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is. Nagyon jól ízesíti a töltött húsokat, és kiválóan ízesíthetjük vele a köreteket is. Nagyon rövid ideig kapható frissen, ki kell használni a kurta szezont.
A hollandi mártás selymes textúrájával, enyhe savasságával, és csodás színével a zöldségektől a halakig rengeteg ételre felteszi a koronát. Így lesz tökéletes!

Ezek is érdekelhetnek