Az illatos medvehagymát nemcsak salátákhoz, levesekhez használhatjuk, hanem rendes, emberes fogásokhoz is. Nagyon jól ízesíti a töltött húsokat, és kiválóan ízesíthetjük vele a köreteket is. Nagyon rövid ideig kapható frissen, ki kell használni a kurta szezont.

Megérkezett a medvehagyma – így használd fel!

A mese szerint ezek az illatos levelek azért a medvéről kapták a nevüket, mert a hosszú téli álom után a barlangból előbújó, álmos mackó ezt keresi, kutatja, ezt fogyasztja kávé helyett ébresztőként. Mi is kövessük bátran a példáját, ez a vadon növő növény rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Tisztítja a májat, javítja a vérkeringést. Nagyon magas a C-vitamin-tartalma. Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az egész emésztőrendszert rendbe rakja: javítja az étvágyat, serkenti az emésztést, tisztítja a beleket. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak az szedje, aki biztosan meg tudja különböztetni a halálosan mérgező gyöngyviráglevéltől.

[eadvert]

Kedvcsinálóként ajánlunk pár remek receptet.

Medvehagymás kalácsfelfújt sajtos mártással

Medvehagymapesztós sült krumpli kolbásszal

Pirított csirkemáj medvehagymával

Medvehagymás tarjaszeletek sült burgonyával

Medvehagymás szűz retekkel, mustárral

Medvehagymás krumplisaláta

Medvehagymás legyezőkalács

Medvehagymás pite teljes kiőrlésű lisztből

Medvehagymás sóskaleves burgonyagombóccal

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink