Biztosan, csak nem is tudja, hogy a padlizsánt így is lehet nevezni. Ezt a nagyon vonzó külsejű, fényes, lila zöldséget hívhatjuk még tojásgyümölcsnek, törökparadicsomnak vagy akár vinettának is. Bárhogyan is nevezzük, sokoldalú és finom zöldségféle, számtalan jóízű étel fontos alapanyaga lehet. Adunk pár trükköt a megvásárlásához és a felhasználásához.
Magazin
Az igazi falusi lagzik asztaláról egyszerűen nem hiányozhatnak ezek a sütik. Praktikusak, mert egy-két nap állás után a legjobbak, viszonylag egyszerűek, hiszen nem kell cukrászdiploma az elkészítésükhöz, ráadásul nagyon finomak, nem fojtósan szárazak, de nem is émelyítően édes-habosak. És persze nagyon-nagyon mutatósak.
Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Hogy miért érdemes otthon szöszmötölni a paradicsom tartósításával? Mert olcsóbb – főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg -,mert tudjuk, mi van benne, és mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget. Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.
Régen a lángos filléres streetfood volt (ámbár akkor még nem így hívták), ma az egekben van az ára. Tulajdonképpen eléggé érthetetlenül, hiszen csak pár viszonylag olcsó alapanyag kell hozzá. Ha otthon sütjük, nem kell kidobni rá egy kalap pénzt, és ráadásul biztosan sokkal, de sokkal finomabb lesz, mint a készen vett. Ráadásul a feltétekkel sem kell takarékoskodunk.