Az egészséges életmód alappillérei a zöldségek. Frissen, nyersen, párolva, grillezve, akár önmagukban, akár köretként a mindennapi étrend elengedhetetlen részei. Egy diéta során érdemes a szokottnál is nagyobb hangsúlyt fektetni a fogyasztásukra, különös tekintettel azokra, amelyek magas víz- és rosttartalmuk miatt nemcsak egészségesek, de még a fogyást is felgyorsítják.
Magazin
Már kapható a friss számunk. Fókuszunkban ebben a hónapban az iskolakezdő gyerekek állnak, sok-sok olyan receptet találnak a szeptemberi számunkban, amelyek egyszerűek, viszonylag olcsóak, táplálóak, és nagy valószínűséggel szívesen meg is eszik majd a gyerekek. Főztünk még pár tartalmas bográcsost a szüretelőknek, és sütöttünk rengeteg gyümölcsös süteményt, réteseket, pitéket, ezeket akár tízóraira is csomagolhatjuk.
Talán nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználhatod az alufóliát az otthonodban. Azon túl, hogy a fólia alatt bizony jobban puhul az étel, vagy a sütőrácsra fektetve segíti a sütést, esetleg a hűtőben le lehet takarni vele a maradékot, további más területeken is hasznodra válhat – nem csak a konyhában.
Talán nem is gondoltad volna, de a pulykahús az egyik legsoványabb húsfajta, hiszen a zsírtartalma az egy százalékot sem éri el. Ezért nem csoda, hogy sok fogyókúrás recept úgy kezdődik: vegyél egy szelet pulykamellet. Hiszen a pulykahús emellett ízletes és fehérjében gazdag, vagyis tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.
Mindig mondtuk, hogy a házi sütik a legjobbak. Ráadásul most még trendiek is. Az a menyasszony szerencsés, akinek sok gyönyörű és jól sütő barátnője van, akik nemcsak koszorúslányként, hanem amatőr cukrászként is remekül beválnak. Nem baj, ha kicsit ferde a torta, vagy ha nem vonalzóval vágjuk a kekszeket, az ízük mindenért kárpótol.
Évek óta nagyon trendi az otthoni kenyérsütés, ezen belül is a kovászos változat éli nagy reneszánszát. Nagyon szeretjük a kovászos kenyereket, finomak, egészségesek, de nagy eltökéltség és gyakorlat kell az elkészítésükhöz (a virgonc kovász mellett). A dagasztás nélküli kenyerekkel jóval könnyebb bánni, két ilyet ajánlunk.
Biztosan, csak nem is tudja, hogy a padlizsánt így is lehet nevezni. Ezt a nagyon vonzó külsejű, fényes, lila zöldséget hívhatjuk még tojásgyümölcsnek, törökparadicsomnak vagy akár vinettának is. Bárhogyan is nevezzük, sokoldalú és finom zöldségféle, számtalan jóízű étel fontos alapanyaga lehet. Adunk pár trükköt a megvásárlásához és a felhasználásához.