Magazin

A gyerekek bármennyi fagyit meg tudnának enni egy meleg nyári napon. Ha nem akarjuk cukorral, állományjavítókkal, aromákkal tömni, akkor jobban járunk, ha kitalálunk valami otthoni megoldást. A banánfagyi gyors, egészséges, pillanatok alatt elkészül, és még finom is.
Jövő pénteken három napos hétvégénk lesz, augusztus 20. munkaszüneti nap, Magyarország nemzeti és hivatalos állami ünnepe. Sok mindent ünnepeltünk már ezen a napon az elmúlt évszázadokban, többek között az új búzából őrölt lisztből sütött új kenyeret is.
Mindannyiunknak megvan a magunk kedvenc receptje, szezonban akár hetente többször is az asztalra kerülhet (mert nemcsak ebédre vagy vacsorára, de reggelire is nagyon jó). Nem csak nálunk népszerű, a világ legtöbb tájékán gyakran készítik ezt a paprika-paradicsom-hagyma alapú zöldségragut, persze mindenhol kicsit másként.
Szó nincs arról, hogy csak az őszi-téli hónapokban lehetne mákos süteményeket enni. Bejglit ugyan ritkán sütünk augusztusban, viszont a legtöbb gyümölcs ízéhez nagyon jól illik ez az olajos mag. Próbálták már szilvával vagy szederrel?
Ha valami nagyon egyszerű édes vagy sós süteményre vágyunk, a bolti, készen kapható réteslap a legegyszerűbb megoldást. Ha sós tölteléket rakunk bele, könnyű és egyszerű vacsora, édesen pedig a legnagyobb kedvencek egyike.
Sok jó kánikulai recepttel megjelent a Vidék íze friss száma. Könnyű mediterrán fogások, jó néhány sütés nélküli desszert, pár sokszor kipróbált bográcsos étel. Ajánlunk még szuper könnyű, jóízű nyári leveseket és laktató salátákat, bármelyik megfelel ilyenkor ebédre vagy vacsorára, hiszen nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.