Magazin

Az egyik leghálásabb zöldségünk. Több hónapon át kapható, olcsó, nagyon finom, sós és édes ételekhez egyaránt jó alapanyag. Nem kell hűtőszekrényben tartani, szobahőmérsékleten is sokáig eláll (persze ha tehetjük, inkább a hűvös kamrában tároljuk). Többfélét árulnak, a leggyakoribb és általában a legolcsóbb a kanadai sonkatök.
Ha hirtelen ugrik be valaki hozzánk egy kávéra vagy egy italra, szeretjük pár falattal is vendégül látni. Két remek őszi vendégfogadó falatot ajánlunk, mutatósak, elegánsak, és hamar összedobhatóak.
Nincs fesztivál vagy vásár frissen sült kürtőskalács nélkül, a finom, karamellás, fahéjas édes illat még azokkal is megkívántatja, akik nem is szeretik az édességeket. Egy baja van csak, hogy nem túl olcsó, ha az egész család ezt enné, jobban járunk, ha otthon sütjük meg. Kerti sütögető és különleges szerszám nélkül persze a sütőben.
Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan, hiszen rossz hírbe keveredtek a készen kaphatóak. Természetesen azok között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Almát eltenni érdemes. Ha van almafánk, akkor biztosan van sok a hullott, kicsit hibás alma, ezeket meg szeretnénk menteni, semmi esetre sem dobjuk ki. Ráadásul sok almafajta ilyenkor finom, de nem télálló, hamar romlik. Ha pedig nincs is saját gyümölcsfánk, akkor is érdemes pár üveg kompótot vagy pitetölteléket eltenni, mert ilyenkor olcsó az alma, és jó áron juthatunk hozzá, ha nagyobb tételben vásárolunk.
Ha ez a terv vacsorára, senkit nem kell hívogatni, mindenki ott fog tolongani a konyhában meg az étkezőben. Ez az az étel, amit mindenki imád, még akkor is, ha tele van olyan zöldségekkel, amiket alapesetben nem esznek meg.
Almás pite nélkül nem múlhat el az ősz. Ahány ház, annyiféle. Van, ahol a puha, foszlós kelt tészta dominál, van, ahol a rengeteg tölteléket éppen megtartja a vékony, ropogós tészta. Egyik konyhában rácsos, a másikban habos, a harmadikban a lehető legegyszerűbb. Mutatjuk az idei kedvenceinket.

Ezek is érdekelhetnek