Az egyik leghálásabb zöldségünk. Több hónapon át kapható, olcsó, nagyon finom, sós és édes ételekhez egyaránt jó alapanyag. Nem kell hűtőszekrényben tartani, szobahőmérsékleten is sokáig eláll (persze ha tehetjük, inkább a hűvös kamrában tároljuk). Többfélét árulnak, a leggyakoribb és általában a legolcsóbb a kanadai sonkatök.
Magazin
Nincs fesztivál vagy vásár frissen sült kürtőskalács nélkül, a finom, karamellás, fahéjas édes illat még azokkal is megkívántatja, akik nem is szeretik az édességeket. Egy baja van csak, hogy nem túl olcsó, ha az egész család ezt enné, jobban járunk, ha otthon sütjük meg. Kerti sütögető és különleges szerszám nélkül persze a sütőben.
Almát eltenni érdemes. Ha van almafánk, akkor biztosan van sok a hullott, kicsit hibás alma, ezeket meg szeretnénk menteni, semmi esetre sem dobjuk ki. Ráadásul sok almafajta ilyenkor finom, de nem télálló, hamar romlik. Ha pedig nincs is saját gyümölcsfánk, akkor is érdemes pár üveg kompótot vagy pitetölteléket eltenni, mert ilyenkor olcsó az alma, és jó áron juthatunk hozzá, ha nagyobb tételben vásárolunk.