Magazin

A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
A mikrohullámú sütőnek számos előnye van. Az étel gyorsabban elkészül és több vitamin és ásványi anyag marad benne, mint a hagyományos főzés során. Ugyanakkor vannak olyan ételek, amelyeket tilos betenni a mikróba, mert felrobbannak, vagy a belőlük kiáramló gőz okozhat problémákat.
Így készítse el őket
Egyedül nem mindig megy. Még a legegészségesebb ételek is hatékonyabbak, tápanyagban gazdagabbak egy másik vitaminbombával társítva. Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.
Gyűjtemény
Szezonja van, nagyon hamar elkészül, és nem terheli meg nagyon a gyomrunkat! A lecsó a nyári hónapok slágere, aminek a receptjét kedvünkre variálhatjuk! Hoztunk tíz igazán zseniális verziót. (Kattintson az étel nevére a receptért!)
Rántott, ropogós, ragacsos - 7 tuti csirkeszárny recept
A csirkeszárnyat sokan szeretik, hiszen még viszonylag a megfizethető húsok közé tartozik és gyorsan lehet finom sültet készíteni belőle. Sütve, rántva, mézesen, csípősen, mindenhogy imádjuk. Íme néhány recept.
A hónap zöldsége
A karalábé a káposztafélék népes családjába tartozik, ám míg egyes káposztáknak a levelét, a bimbóját vagy a virágát fogyasztjuk, a karalábénak a megvastagodott, gumószerűen kidudorodó szára kerül a konyhára. Sokféle változata ismert, nálunk a világoszöld és a lila fajta terjedt el. Csak a színük különbözik, hófehér húsuk íze megegyezik. A karalábé gazdag rostokban, magas a C-vitamin- és káliumtartalma, ugyanakkor 10 dkg csupán 40 kalóriát tartalmaz.
Befőzés
Sokunkkal előfordult már, hogy a nyáron gondosan elrakott lekvárunk tetején (jobb esetben csak azután, hogy kinyitottuk és néhány napig a hűtőben tároltuk a felét), megjelent a penész. Mitől penészedik meg a finom, házias lekvár, és megehetjük , ha „lekanalazzuk”, és kidobjuk a romlott részt?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.