Májusban szerencsére tele a piac friss, zsenge, ropogós fejes salátával, ilyenkor a legfinomabb. A legjobb kísérője a tojásos galuska. Ha teszünk hozzá bár szelet baconszalonnás, a húsevőknek is rögtön rendkívül vonzóvá válik ez a tavaszi étel. Bármilyen egyszerű, elrontani sem nehéz. Adunk pár tanácsot, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Magazin
A muffin és a krémmel turbózott változata, a cupcake a kezdő cukrászok álma. Az alap, a kevert tészta gyakorlatilag elronthatatlan, és a habkorona is általában elég egyszerű, csupán a habzsák használata okozhat némi gondot. A díszítgetés már játék. A végeredmény pedig lenyűgöző. Húsvéti változatokat mutatunk, édes mind.
A friss spárga is a tavasz, nyárelő örömei közé tartozik. Ha kapunk, nyugodtan együk hetente többször is, hiszen ezt az ízt és állagot az év többi felében nem tudjuk megkapni, sem a fagyasztott, sem a konzervspárga nem hasonlítható a frisshez. Adunk pár rém egyszerű és gyors receptet, vasárnap köret, hétköznap egy salátával főfogás.
Hagyományos ízek, amelyekért hagyományosan mindnyájan odavagyunk. Sonka, tojás, karaj, ezek a húsvéti ebédek, vacsorák főbb összetevői. Az elkészítési módok ugyan nem szokványosak, de az ízek ismerősek, valószínűleg mindenkinek ízleni fognak, ráadásul a hozzávalókért sem fogjuk otthagyni a fél fizetésünket a boltban. A menüsor mindegyik része elkészíthető előre is, tehát vendégfogadáshoz is ideálisak.