Magazin

Májusban szerencsére tele a piac friss, zsenge, ropogós fejes salátával, ilyenkor a legfinomabb. A legjobb kísérője a tojásos galuska. Ha teszünk hozzá bár szelet baconszalonnás, a húsevőknek is rögtön rendkívül vonzóvá válik ez a tavaszi étel. Bármilyen egyszerű, elrontani sem nehéz. Adunk pár tanácsot, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Akkor sem kell lemondani a saját készítésű húsvéti kalácsról, ha tényleg csak tíz percünk van rá. Ha van kenyérsütő gépünk, abban is finom sonkához valót süthetünk, és valóban csak egy kicsit kell rá odafigyelni a legelején, utána nyugodtan festhetjük a tojásokat.
A muffin és a krémmel turbózott változata, a cupcake a kezdő cukrászok álma. Az alap, a kevert tészta gyakorlatilag elronthatatlan, és a habkorona is általában elég egyszerű, csupán a habzsák használata okozhat némi gondot. A díszítgetés már játék. A végeredmény pedig lenyűgöző. Húsvéti változatokat mutatunk, édes mind.
A friss spárga is a tavasz, nyárelő örömei közé tartozik. Ha kapunk, nyugodtan együk hetente többször is, hiszen ezt az ízt és állagot az év többi felében nem tudjuk megkapni, sem a fagyasztott, sem a konzervspárga nem hasonlítható a frisshez. Adunk pár rém egyszerű és gyors receptet, vasárnap köret, hétköznap egy salátával főfogás.
Nagyon szeretjük a főzelékeket, de csak feltéttel. A nem túl fűszeres, lágy textúrájú étel kíván maga mellé valami ropogósat, fűszeresebbet, laktatóbbat, így lesz komplett az étkezés.
Hagyományos ízek, amelyekért hagyományosan mindnyájan odavagyunk. Sonka, tojás, karaj, ezek a húsvéti ebédek, vacsorák főbb összetevői. Az elkészítési módok ugyan nem szokványosak, de az ízek ismerősek, valószínűleg mindenkinek ízleni fognak, ráadásul a hozzávalókért sem fogjuk otthagyni a fél fizetésünket a boltban. A menüsor mindegyik része elkészíthető előre is, tehát vendégfogadáshoz is ideálisak.
Hétköznap, munka és család mellett nem jut túl sok idő egy-egy meleg vacsora elkészítésére. Ilyenkor kerülnek elő a villámgyors tésztás fogások.

Ezek is érdekelhetnek