Magazin

Egyre többen vegetáriánusok vagy vegánok, és a mindenevők táborában is sokan úgy alakítják a heti menüt, hogy legyen benne egy-két teljesen húsmentes nap. A jól elkészített zöldségpogácsával töltött hamburgerek legalább olyan finomak, mint a húsos változatok, érdemes kipróbálni párat belőlük.
Talán az ősz közepén a legegyszerűbb a főzés, annyiféle friss alapanyag közül válogathatunk a piacokon. Ráadásul már a nagy meleg is tovaszállt a nyárral együtt, nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütőt is, jól is esik már a melege. A Vidék íze friss számában rengeteg szezonális receptet ajánlunk, sósat és édeset egyaránt.
Szeptember lett, vége a forró nyárnak. Az őszies kezdet kicsit engedett, már élvezhetjük az indián nyarat a hónap közepén. Visszatértek az egyetemisták az iskolapadba, felélénkül minden egyetemi város, elindítanak újabb és újabb tanfolyamokat. Most még időben csatlakozhatunk egy-egy új tánc csoporthoz, nem maradtunk le. Csak el kell dönteni, melyik táncstílus illik hozzánk. Miért éppen a salsát ajánljuk?
Fesztiválok, rendezvények, felvonulások és mulatságok elmaradhatatlan gasztroélménye az illatos, forró, gőzölgő kenyérlángos, más néven langalló vagy töki pompos. Az éhes ember képes akár órákat is sorban állni, hogy megkaparintson egy ilyen finomságot, pedig ez az étel is sokkal jobb, ha otthon, házilag készítjük. Videón mutatjuk a receptet.
Itt az ideje a szilva eltevésének, most érnek azok az édes, magvaváló fajták, amelyekből a legjobb lekvárok lesznek. Minden recept úgy végződik, hogy végül tiszta, készített, fertőtlenített üvegekbe adagoljuk. Adunk pár tippet, hogyan készítsük elő az üvegeket.
A Tarte Tatin talán a legismertebb francia sütemény. Ropogós, omlós tészta, krémesre sült alma és bársonyos karamell, csak szeretni lehet. Rengeteg a mindenféle alma, most kell ennek a finom, gyümölcsös pitének nekiugrani.
Készülhet belőle bor, sütemény, de nyersen is felfaljuk vacsorára, vagy uzsonnára. A szőlő az ősz sztárja, de mit kezdjünk ennek a csemegének a különböző fajtáival?
A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!
Mindenki imádja a pizzaféléket, biztos siker, ha ezt készítünk a családnak, akár főfogásként ebédre vagy vacsorára, akár rágcsálnivalóként baráti sörözéshez, borozáshoz. A paradicsom olasz pizza meg a tejfölös-szalonnás magyar töki pompos mellett a francia hagymás kenyérlepény is megérdemli a figyelmet.

Ezek is érdekelhetnek