Magazin

Ha nem otthon, akkor hol kapni a legjobb töltött paprikát, hortobágyit, pacalpörköltet, harcsapaprikást, gulyást vagy szalontüdőt? A Dining Guide kalauzból kiderül, melyek hazánk legjobb magyaros éttermei. Mutatjuk a listát!
Persze a hozzávalókat be kell szerezni, de munka szinte nincs is vele. A hozzávalókat bedobáljuk egy tepsibe, betoljuk a sütőbe, és egy hosszú konyhai műszak helyett lóbáljuk a lábunkat. Fantasztikus pecsenyék következnek, tényleg alig van velük tennivaló, a végeredmény pedig pazar a sok friss zöldségnek, fűszernek, gyümölcsnek köszönhetően.
A gyerekek bármennyi fagyit meg tudnának enni egy meleg nyári napon. Ha nem akarjuk cukorral, állományjavítókkal, aromákkal tömni, akkor jobban járunk, ha kitalálunk valami otthoni megoldást. A banánfagyi gyors, egészséges, pillanatok alatt elkészül, és még finom is.
Jövő pénteken három napos hétvégénk lesz, augusztus 20. munkaszüneti nap, Magyarország nemzeti és hivatalos állami ünnepe. Sok mindent ünnepeltünk már ezen a napon az elmúlt évszázadokban, többek között az új búzából őrölt lisztből sütött új kenyeret is.
Mindannyiunknak megvan a magunk kedvenc receptje, szezonban akár hetente többször is az asztalra kerülhet (mert nemcsak ebédre vagy vacsorára, de reggelire is nagyon jó). Nem csak nálunk népszerű, a világ legtöbb tájékán gyakran készítik ezt a paprika-paradicsom-hagyma alapú zöldségragut, persze mindenhol kicsit másként.
Szó nincs arról, hogy csak az őszi-téli hónapokban lehetne mákos süteményeket enni. Bejglit ugyan ritkán sütünk augusztusban, viszont a legtöbb gyümölcs ízéhez nagyon jól illik ez az olajos mag. Próbálták már szilvával vagy szederrel?

Ezek is érdekelhetnek