Magazin

Élet a fagyintúl
A nagy hőségben a fagyi a legjobb desszert. A felhasznált alapanyagoktól függően többféle édes hűsítő között válogathatunk.
Az eper után a nyár másik kedvenc gyümölcse a málna. A málnát magában is nagyon szeretjük, a szerencsésebbek a kertjükben a bokorról szüretelhetik. Az eperhez hasonlóan ezt a piros gyümölcsöt is sokféle desszertbe használhatjuk. Mennyei sütiket, fagyikat készíthetünk málnával.
Nyaralunk. Egész nap a strandolunk, a reggeli után napközben elég egy kis gyümölcs, szendvics, keksz, de estére farkaséhes lesz mindenki. Minden este nem mehetünk étterembe, kell pár gyors recept a csomagba, amelyeket szinte tábori körülmények között is el lehet készíteni, és a hozzávalók beszerzése sem megoldhatatlan feladat.
Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.
Nincs biztosabb jele a nyárnak, mint ha megjelenik végre az édes, zsenge zöldborsó a piacokon. Ennek sem hosszú a szezonja, jól ki kell használni, a pár hétben, amíg hozzáférhető, érdemes minél gyakrabban szerepeltetni az étlapon. Ez az a zöldségféle, amelyet általában még a gyerekek is szeretnek.

Ezek is érdekelhetnek