Magazin

Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.
Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.
Papa, menj, és hozzál pár krémest, nincs kedvem ma sütni. Elég sok férfiember kapja ezt vasárnapi feladatként. Nem kell gondolkodni, hogy Marikának csokitortát, Bencének gyümölcskosarat, a legegyszerűbb, ha mindenki krémest kap. Mert mindenki imádja a hajszálvékony, édes, ropogós tésztát, és a remegő, könnyű, fantasztikus állagú vaníliás krémet. Ha messze van a cuki, süssük meg otthon. Lehet, hogy még jobb is lesz, mint a készen kapható.
Bármilyen hihetetlen, a desszert is lehet egészséges, ha a finomliszt és a finomított répacukor helyett egészséges alapanyagokat használunk: teljes kiőrlésű, tartalmas gabonákat, gyümölcsöket, tejtermékeket. A hagyományos cukor helyett pedig válasszunk alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőket
A turbolya az egyik elsőként előbújó tavaszi zöld fűszer, hatalmas csokrokat szedhetünk az erdőszéleken, akácosokban. Mivel könnyen összetéveszthető egy mérgező növénnyel, csak az szedje le, aki biztosan felismeri.
Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.
Most, hogy végre megjelentek a friss tavaszi zöldek, kisütött a nap, a saláta ismét az érdeklődésünk előterébe került. Remek orvosság a tél végi vitaminhiány leküzdésére, persze nem mindegy, hogy miből készül, vásároljunk közelben termesztett, nem agyonvegyszerezett, frissen szedett retket, salátát, újhagymát, spenótot. A hétvégi termellői piacokon biztosan találunk valami jobbféle salátának valót.
Az, hogy idősödünk, az élet velejárója – de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk 5 ételt, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.

Ezek is érdekelhetnek