A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.

Így lesz tökéletes a muffin

1. Ne zúdíts össze mindent!

Az egyik tálban a nedves hozzávalókat (vajat, tojást) keverd össze a cukorral. A másikban vegyítsd el a száraz alapanyagokat (pl. liszt, sütőpor, kakaópor), majd több részletben add hozzá a nedves masszához.

2. Ne totojázz!

A nyers masszát ne hagyd sokáig állni, mert ha elillan a belejuttatott levegő, akkor összeesik. Fagyaltkanállal a legegyszerűbb és a leggyorsabb egyforma adagokban szétosztani a tésztát.

3. Szitálj!

A lisztes elegyet szitáld vagy apránként szórd a nedves masszára, majd habverővel, fakanállal vagy tésztalapáttal forgasd bele. Csak addig kell keverni, amíg a liszt már nem látszódik a tésztában.

4. Kövesd pontosan a receptet!

Klasszikus alaptészta: Keverj össze 12,5 dkg vajat 12,5 dkg cukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 2 db tojással, 2 dl tejjel, 20 dkg liszttel és 1/2 tasak sütőporral

Írós tészta: Mennyien omlós lesz a muffin, ha a tejet helyettesíted ugyanannyi vagy picivel több íróval, a liszthez pedig 1 tk sütőporral együtt 1 tk szódabikarbónát adsz.

Olajos tészta: Elfelejtetted időben kivenni a vajat a hűtőből? Adj a többi hozzávalóhoz a receptben megadott vajmennyiség 75%-ának megfelelő olajat.

Tojás nélküli tészta: Nem gond, ha nincs otthon tojás: kiválthatod 6 dkg natúr joghurttal, 1/2 db pürésített banánnal vagy 8,5 dkg almapürével (1 db tojásra számítva).

Narancsos-sütőtökös muffin csokihabbal

Kókuszos muffin ananásszal

Duplacsokis muffin

Gesztenyével töltött csokis muffin

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.