II. Erzsébet királynő eddig 116 országban járt, ám nem szívesen próbálja ki az új ízeket, a számára ismeretlen ételeket. Erről Darren McGrady, az uralkodó korábbi séfje mesélt korábban a Hello! magazinnak. A szakács elmondta, hogy Erzsébet a brit, és a francia konyha hagyományos ételeit részesíti előnyben. A csokoládét azonban nagyon szereti. Tulajdonképpen egy kis csokit, szinte mindig tartalmaz a menüje. „Különösen nagy kedvence a csokis pite”- magyarázta McGrady.
Hasonló étel, amit ajánlunk!
A főételeknél a különböző steakeket kedveli az uralkodó, amihez rendszeresen gombás-whiskys mártást kért. „Halak közül kedveli a lazacot, a pisztrángot és a makrélát. Ezeket többnyire spenóttal tálaltuk, és hagyományos, francia receptek alapján készítettük el” – folytatta a férfi, aki 11 évig dolgozott a Buckingham Palotában.
[eadvert]
Hasonló ételek, amiket ajánlunk!
Az interjúból az is kiderül, hogy még Erzsébet nem igazán kedveli az újdonságokat az ebédlőben, addig férje Fülöp, rajong értük. „Ő sokkal nyitottabb az új ételekre, és az új ízekre. Az utazások alatt a herceg az, aki több, helyi finomságot is megkóstolt, de az otthoni menüt rendre a királynő nézi át, és ezekbe nem lehet becsempészni ezeket.”
Arra a séfek, és II. Erzsébet is figyel, hogyha a családból érkezik valaki ebédre, vagy vacsorára, akkor az adott illető kedvence bekerüljön a menübe. András herceg például a crème brulee megszállottja, de ha Vilmos érkezik a nagyihoz látogatókba, akkor mindig jó minőségű csokis keksz kerül az asztalra, mert Katalin férje annak nem tud ellenállni.
Hasonló receptek, amiket ajánlunk: