Halakból szinte minden jöhet, unokáinak pedig csokis kekszet készít ki az asztalra. Mit eszik, és mit nem enged felkerülni a menübe II. Erzsébet?

Ételek, amik nem hiányozhatnak II. Erzsébet menüjéből

II. Erzsébet királynő eddig 116 országban járt, ám nem szívesen próbálja ki az új ízeket, a számára ismeretlen ételeket. Erről Darren McGrady, az uralkodó korábbi séfje mesélt korábban a Hello! magazinnak. A szakács elmondta, hogy Erzsébet a brit, és a francia konyha hagyományos ételeit részesíti előnyben. A csokoládét azonban nagyon szereti. Tulajdonképpen egy kis csokit, szinte mindig tartalmaz a menüje. „Különösen nagy kedvence a csokis pite”- magyarázta McGrady.

Hasonló étel, amit ajánlunk!

A főételeknél a különböző steakeket kedveli az uralkodó, amihez rendszeresen gombás-whiskys mártást kért. „Halak közül kedveli a lazacot, a pisztrángot és a makrélát. Ezeket többnyire spenóttal tálaltuk, és hagyományos, francia receptek alapján készítettük el” – folytatta a férfi, aki 11 évig dolgozott a Buckingham Palotában.

[eadvert]

Hasonló ételek, amiket ajánlunk!

Az interjúból az is kiderül, hogy még Erzsébet nem igazán kedveli az újdonságokat az ebédlőben, addig férje Fülöp, rajong értük. „Ő sokkal nyitottabb az új ételekre, és az új ízekre. Az utazások alatt a herceg az, aki több, helyi finomságot is megkóstolt, de az otthoni menüt rendre a királynő nézi át, és ezekbe nem lehet becsempészni ezeket.”

II. Erzsébet, Marokkó, 1980

II. Erzsébet és Fülöp herceg 1980-ban Marokkóban, ahol a király vendégelte meg őket.
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

Arra a séfek, és II. Erzsébet is figyel, hogyha a családból érkezik valaki ebédre, vagy vacsorára, akkor az adott illető kedvence bekerüljön a menübe. András herceg például a crème brulee megszállottja, de ha Vilmos érkezik a nagyihoz látogatókba, akkor mindig jó minőségű csokis keksz kerül az asztalra, mert Katalin férje annak nem tud ellenállni.

Hasonló receptek, amiket ajánlunk:

Habos süti, avagy a nőiszeszély fejlődése az elmúlt években

Még az edzőterembe is lesifotósok zaklatták Diana hercegnőt

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.