Lehetőleg ne vegyünk tisztítottat, mert sokat veszít a zöldség a minőségéből a hámozás után.
Ne feledjük, minél apróbb, annál jobb. Még ha olcsóbb is. Piacokon őstermelőknél érdemes keresni az igazi parázsburgonyát.
Vásárlásnál ügyeljünk rá, hogy frissen szedett burgonyát válasszunk, szép, fényes legyen a külseje, ne legyen fonnyadt. Csak a friss újkrumplit lehet gyorsan hámozni.
Tényleg fog a héja, vegyünk fel a tisztításhoz gumikesztyűt. Ha elfelejtettük volna, akkor vessük be a jól bevált citromhéjat.
Tulajdonképpen a krumpli vékonyka kis héjával nincs is baj, bőven elég, ha kapirgálás helyett alaposan lesúroljuk a szemeket egy erre a célra rendszeresített dörzsiszivaccsal.
Zelleres csirkebrassói gombával, csemegeuborkával, újburgonyával