Magazin

Minek második?
Beteg a juhász, a fia megy helyette legeltetni. Hallott már ezt-azt a romantikus pásztoréletről, este beszámol hát az új élményekről. „Édesapám, felpróbáltam egyik birkát.” Az öreg megértően bólogat: „Nocsak, aztán melyiket?” „Azt a szép fehéret.” „Azé’, a feketével vigyázz, mert az nagy ribanc…”
Barangolás
Eger és környéke nemcsak a várról, a Líceumról vagy a Szépasszonyvölgyről híres, hanem arról is, hogy kiválóakat lehet itt enni. No és inni is természetesen. A hevesi megyeszékhely történelme rendkívül színes. A mozgalmas évszázadok nagy mértékben befolyásolták az itt élők mindennapjait, így étkezési szokásaikat is.
Kertészkedjünk!
Hogyan ültessük? Szükséges e évente metszeni? Milyen fajtából választhatunk? Szezonja van a cseresznyének, de mindent tudunk a termést adó cseresznyefákról?
Hagyományosan
Hamarosan elballagnak az általános iskolák végzős tanulói. Ha retró ételekkel szeretnénk meglepni a rokonságot, akkor ez a menüsor lehet a befutó!
Tippek, trükkök
Nyakunkon az óvodai, valamint az iskolai ballagás, hétvégén pedig gyereknap lesz. Hoztunk néhány hasznos tanácsot, amely a segítségünkre lehet, ha sok gyermek számára kell főznünk, vagy kisebb bulit szerveznünk!
Barangolás
A Bakony és a Balaton-felvidék hazánk legnagyobb bükk-, tölgy-, és gyertyános erdőkel borított területe. Már az Árpád-házi királyok is szívesen vadásztak a vadakban bővelkedő vidéken. Ezen a tájon mindig fontos szerepet játszottak az ételkészítésben és a táplálkozásban a vadon termő növények és gyümölcsök. A vadhúson kívül az erdőkből került a bakonyi emberek asztalára a helyi konyha másik jellegzetes alapanyaga, a gomba is.

Ezek is érdekelhetnek