Pörköltet tudni kell főzni, nincs mese. Mindenféle húsból készülhet, a klasszikus marha és disznó mellett tyúkból, kakasból, csirkéből, belsőségekből, és ezek sokféle variációjából. Télen az ütősebb darabokat kívánjuk. A csülök, a pacal és a köröm hosszú ideig fő, és közben rendkívül finom, sűrű szaft képződik alatta.
Magazin
A cupcake-k, ezek az aprócska torták minden igényt kielégítenek. Az aljuk egyszerű kevert tésztából sütött muffin, gyorsan összedobhatóak, sokáig elállnak, akár tízóraira is csomagolhatjuk, tökéletesek a hétköznapokra. Ha viszont kapnak egy habturbánt, akkor máris kis tortákká alakulnak, és bármilyen ünnepi asztalon is megállják a helyüket.
Túl vagyunk a nagy ünnepi sütéseken, főzéseken, napokat töltöttünk a konyhában, degeszre ettük magunkat minden finomsággal. Most már az egyszerűbb ízekre vágyunk, és nem is akarunk sok időt fordítani rá. A héjában sült krumpli tökéletes megoldás ezekre a napokra, ráadásul nincs ember, aki ne szeretné.
Emlékeztek még, mit csinált a nagyi, amikor gyerekkorunkban köhögtünk, fájt a torkunk? A sok bögrényi forró, mézes-citromos tea mellé háztartási keksz és házi karamella dukált. Hogy aztán az égetett cukor használt-e vagy az idő oldotta meg a problémát, ki tudja? De a torokfájás mindig elmúlt, a kúra pedig kifejezetten gyerekbarát volt.
Mától kapható az idei első lapszám. Minden alkalomra kínálunk recepteket: disznótoros fogásokat, hiszen ennek van szezonja. Sokféle zöldséges ételt, ha inkább erre vágyunk a nagy lakomák után. Meg persze sok kamratakarító ötletünk van, mit főzzünk a hónap végén, ha krumpli és hagyma van bőven a kamrában. Többféle remek házi sütemény is készült