Magazin

A különféle fűszerek eltérően viselkednek a fazékban: egyesek nem bírják a magas hőmérsékletet, másoknak éppen a hőkezelés segít az aromák kiteljesítésében. Az ételek tökéletes ízharmóniájának eléréséhez kulcsfontosságú a fűszerek hozzáadásának időzítése.
Ehető ajándékot adni is, kapni is öröm, főleg, ha személyre szabott. Vannak nagyon gondosan előre tervezők, akik már májusban elrakták a karácsonyi ajándéknak szánt eperlekvárt, most már csak a csinos csomagolás van hátra. De akkor sincs baj, ha mi nem ebbe a táborba tartozunk, az utolsó pillanatban is, rövid idő alatt összedobhatunk finom ehető apróságokat. És ezek is nagyon, nagyon finomak.
Egy jó tarhonya a magyaros ételek, de leginkább a pörköltek klasszikus velejárója. Ha te is szereted ezt a köretet, de valami oknál fogva mindig összeragad a végén, akkor jó helyen jársz, már mutatjuk is a megoldást erre a problémára.
A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt. Konfitálhatjuk, vagy „egyszerűen” megsüthetjük, a lényeg a türelem, és még ezer apróság, amit most elárulunk!
Híres és kedvelt az olaszok karácsonyi kalácsa, a panettone. Készen is kapható, de sokkal finomabb lesz, ha mi magunk készítjük el. Hagyományosan kevés élesztővel, nagyon hosszú kelesztési idővel készül, mi most egy gyorsított változatot sütöttünk. Sokáig eláll, finom is, szép is, szóval szépen csomagolva remek ajándék is lehet az édesszájú barátainknak, családtagjainknak.
Az ünnep első vagy második napján nálunk ebédel az egész nagycsalád. Jönnek a hagyományos ízeket kedvelő nagyszülők, a válogatós unokák, a folyamatosan diétázó középkorúak, mindenkinek más az igénye. Olyan ételsort állítottunk össze karácsony első napjára, hogy mindenki találjon magának a terített asztalon valami finomságot.
Mindnyájan tervezgetjük már a karácsonyi menüt. Általában a főétel a legfontosabb, aztán majd ahhoz igazítjuk az előételeket meg a desszertet. Ha már most el tudjuk dönteni, hogy mi legyen, meg tudjuk venni előre a húst vagy a halat, a fagyasztóban eláll, és nem az utolsó pillanatban kell tülekedni.
Eljött a csicsókás ételek ideje. Az ünnepek és a nagy lakomák után szeretnénk egészségesebben, olcsóbban és egyszerűbben étkezni. Ez a helyes, göcsörtös kis gumó minden feltételnek megfelel.
Süti
Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája. Mindenkinek van egy jó tanácsa a számukra, most ezeket szedtük össze, természetesen a legfinomabb piskótás receptekkel!

Ezek is érdekelhetnek