Magazin

A salátaszezon közepén járunk. Nagyon sokszor a dresszinges zöldségekre teszünk még valamilyen sajtot, ez gyakran valamilyen kék penészes sajt, egy kevés belőle is remekül feldobja a legegyszerűbb salátát is.
A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk. Üde, friss, egyszerre édes és picit savanykás, nyersen is remek, desszertekben pedig egyenesen csodálatos. Nem kell hámozni, magozni, darabolni, pont falatnyi méretekben kapjuk a természettől.
Mi általában hagyományos piskótát sütünk a házi torták alapjaként. Az angolszász országokban viszont sokszor készül egy könnyű kevert tészta, amelyhez csak a tojások fehérjéjét használjuk fel. Pont olyan fehér, mint az angyalok ruhácskája.
Lássuk be, általában a hús krumplival vagy a tészta a nyerő, ha kedvencekről van szó, nem a zöldségek tarolnak. Kivétel a lecsó, amit nagyon sokan szeretnek. Persze ahány ház, annyiféleképpen készül, ráadásul a hagyma-paprika-paradicsom hármasához meglehetősen sokféle dolgot lehet még hozzátenni.
Elég kaotikus a helyzet pitefronton, nagyon sokféle süteményt szoktak így nevezni. Ezzel egyébként nincs baj, szerencsére nagyon finom egy tésztaréteggel, kettővel, fedve, nyitva, rácsosan, kit érdekel az elnevezése?
A vegán módon étkezőknek sokszor nem a hús vagy a tojás hiányzik a legjobban, hanem a tejtermékek, azon belül is a sajtféleségek. Jó hír, hogy mindenféle magból egészen jó „sajtokat” lehet készíteni. Ha nem is mindennap, de néha érdemes ezeket is beiktatni az étrendbe.
Gyönyörű a színe, isteni az illata – de vajon szeretnénk-e enni is? A válasz egyértelműen igen, hiszen gyógynövény, sok jótékony hatással. De nem mindegy, hogy mibe és mennyit teszünk belőle.
Sok családban szombaton vagy vasárnap betoppannak a gyerekek az unokákkal, és együtt ebédel mindenki. A vendégfogadóknak mindig gond, hogy mi legyen a menü, ami elég ünnepi, ami nem teljesen megszokott, de mégis szívesen megeszik a kicsik és a nagyok is.
Az idén remek a borsótermés, jót tett neki a sok májusi eső. Van némi összevisszaság az elnevezésükben, segítünk kiigazodni benne. De bármelyik fajta is, ilyenkor a legfinomabbak a zsenge, zöld szemek.

Ezek is érdekelhetnek