A salátaszezon közepén járunk. Nagyon sokszor a dresszinges zöldségekre teszünk még valamilyen sajtot, ez gyakran valamilyen kék penészes sajt, egy kevés belőle is remekül feldobja a legegyszerűbb salátát is.
A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk. Üde, friss, egyszerre édes és picit savanykás, nyersen is remek, desszertekben pedig egyenesen csodálatos. Nem kell hámozni, magozni, darabolni, pont falatnyi méretekben kapjuk a természettől.
Mi általában hagyományos piskótát sütünk a házi torták alapjaként. Az angolszász országokban viszont sokszor készül egy könnyű kevert tészta, amelyhez csak a tojások fehérjéjét használjuk fel. Pont olyan fehér, mint az angyalok ruhácskája.
Lássuk be, általában a hús krumplival vagy a tészta a nyerő, ha kedvencekről van szó, nem a zöldségek tarolnak. Kivétel a lecsó, amit nagyon sokan szeretnek. Persze ahány ház, annyiféleképpen készül, ráadásul a hagyma-paprika-paradicsom hármasához meglehetősen sokféle dolgot lehet még hozzátenni.
Elég kaotikus a helyzet pitefronton, nagyon sokféle süteményt szoktak így nevezni. Ezzel egyébként nincs baj, szerencsére nagyon finom egy tésztaréteggel, kettővel, fedve, nyitva, rácsosan, kit érdekel az elnevezése?
A vegán módon étkezőknek sokszor nem a hús vagy a tojás hiányzik a legjobban, hanem a tejtermékek, azon belül is a sajtféleségek. Jó hír, hogy mindenféle magból egészen jó „sajtokat” lehet készíteni. Ha nem is mindennap, de néha érdemes ezeket is beiktatni az étrendbe.
Gyönyörű a színe, isteni az illata – de vajon szeretnénk-e enni is? A válasz egyértelműen igen, hiszen gyógynövény, sok jótékony hatással. De nem mindegy, hogy mibe és mennyit teszünk belőle.
Az egyik kedvenc nyári zöldségünk nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Eheted töltve, sütve, grillezve, a lényeg, hogy fogyassz belőle minél többet! Mutatjuk, milyen hatással lesz a testedre!
Sok családban szombaton vagy vasárnap betoppannak a gyerekek az unokákkal, és együtt ebédel mindenki. A vendégfogadóknak mindig gond, hogy mi legyen a menü, ami elég ünnepi, ami nem teljesen megszokott, de mégis szívesen megeszik a kicsik és a nagyok is.
Az idén remek a borsótermés, jót tett neki a sok májusi eső. Van némi összevisszaság az elnevezésükben, segítünk kiigazodni benne. De bármelyik fajta is, ilyenkor a legfinomabbak a zsenge, zöld szemek.